Йоке Сомер с уингсют под мост в Алпите

0
 

Сподели

Shares

Йоке Сомер – една от най-големите звезди на уингсют полетите, е замислил нещо наистина щуро и опасно! Норвежецът, заедно с Espen Fadnes и Ludovic Woerth, се заканва да прелети през тясното пространство под моста на връх Еги дю Миди в Алпите. Зрелищна, но немислима досега задача.

Йоке Съмер
Снимка: Red Bull

Йоке определено е опитен в екстремните преживявания. Той има изпълнени множество рискови BASE скокове и спиращи дъха уингсют полети, при които прави бръснещи прелитания със зверска скорост близо до земята. С Еги дю Миди обаче нещата загрубяват.

Йоке Съмер
Снимка: Kyrre Alnes

Мостът е разположен на 4 000 метра над морското равнище и определено може да се нарече един от най-страшните в света. Пространството между него и скалния масив е плашещо тясно за прелитащи хора.

Видео, в което Йоке и компания доказват, че границите в летенето постоянно се разширяват:

Еги дю Миди е връх в планинския масив Мон Блан в Алпите на територията на Франция. Висок е 3842 метра и определено е впечатляващ.

wikipediaa

Въпреки, че не е толкова популярно място, там има какво да се види и преживее. В курорта Еги Дю Миди, намиращ се под самия връх, е построена зашеметяваща стъклена тераса – 1 035 метра над земята. Може да се качите и да наблюдавате планината в краката ви. От тази гледка, определено ще ви спре дъхът. Усещането да си на такава височина, а под краката ти сякаш няма нищо, е уникално. Терасата се нарича „Стъпка в празнотата” и е строена в продължение на 3 години. Повече за нея можете да научите от тук.

Снимка: mpora.com
Снимка: mpora.com

inspirichcom

www.chamonetcom

Още от най-екстремните уингсют полети изпълнени досега:
Джеб Корлис с уингсют през място с широчина около 6 метра в китайската планина Jianglang
Александър Поли с уингсют през тясна дупка в скала
Валери Розов от Еверест
3000 метра бейсджъмп от Монблан
С уингсют между тесните скали на Kjeragbolten в Норвегия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.