Как да избегнем акулите

0
 

Сподели

Shares

Българското Черноморие не изобилства на кръвожадни хищници, но ако имате път към някое от „свърталищата“ на акули по света, ще е добре да знаете какво да правите, за да не се превърнете в част от менюто им.

Skark_Week__image_9

След като разбрахме как акулите могат да ни помогнат, сега е време да се научим да ги избягваме. За да няма после охкания и наранени крайници, тези лесни за следване съвети ще ви помогнат да бъдете по-подготвени.

Shark_Week_Infograph_1

1.Избягвайте да плувате след обилни дъждове – те може да накарат сладководни риби, а с тях и акулите, да се появят в зони, в които обикновено не се срещат.

2.Никога не опитвайте да храните акули. Изключително лоша идея е.

3.Риболовните корабчета и въдиците, хвърлени от брега, привличат акулите, които търсят лесна плячка, така че не плувайте около тях.

Shark-Week_image_2

4.Пляскането и резките движения във водата казват на акулите, че наблизо има животно, изпаднало в беда. Старайте се движенията ви да бъдат плавни и равномерни.

5.Ярките бански костюми, шарените дъски за сърф и лъскавите бижута много приличат на украшенията, с които природата е надарила рибите, така че запазете екстравагантните аксесоари за прояви, които се провеждат на сушата.

6.Не влизайте много навътре във водата. Така се отдалечавате от хората, които могат да ви помогнат, ако ви нападне акула.

Shark After Dark

7.Ако имате кървяща или открита рана или ако сте в цикъл, не плувайте в открити води. Кръвта и човешките изпражнения привличат акулите.

8.Акулите имат силни навици. Не плувайте във води, в които наскоро е имало нападение от акула, защото същата или друга акула може все още да се навърта наоколо.

Skark_Week_image_10

9.Старайте се да не приличате на тюлен. Когато лежите върху дъска за сърф или носите неопренов костюм и плавници силуетът ви, гледан отдолу, може да заприлича на този на тюлен.

10.Това би трябвало да се разбира от само себе си, но ако видите акула във водата, напуснете района незабавно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.