Сам Хил спечели UCI Mountain Bike World Cup

0
 

Сподели

Shares

Sam_Hill_1

В Мерибел Франция, Сам Хил (Австралия) от Monster Energy повтори доброто си представяне от преди две седмици в Монт Санта Ана с още една вълнуваща победа. Към него на трето място се присъедини британецът Джош Брейсланд, което бе достатъчно за победата в крайното класиране на UCI Mountain Bike World Cup.

Sam_Hill_3

Новото трасе в Мерибел бе стръмно, технично и бързо. Много хора казаха, че то е най-доброто за сезона, а някои дори го нарекоха най-доброто за всички времена. Прашните условия направиха терена бърз и нестабилен. Широкото трасе предлагаше разнообразни линии, точно както обича Хил. Свикнал да бъде изобретателен, петкратният световен шампион демонстрира уменията си и кара без задръжки.

Sam_Hill_5

„Чувствам се страхотно.“ каза Хил. “По някаква причина бях напрегнат през целия ден, сигурно защото исках да направя безгрешно пускане. Така и стана. Останах на пистата и всичко беше под контрол. Много се радвам за победата и искам да продължа така и на световното.“

Хил зае четвърто място в генералното класиране за световната купа и доказа, че отново е във върхова форма.

От своя страна Брейсланд беше във възторг, че за първи път е спечелил в общото класиране за световната купа.
Sam_Hill_2

„Постоянно се щипя, за да съм сигурен, че това не е сън“ каза Джош. “Знаех, че е възможно, защото карах добре през целия уикенд, но още го осмислям. Не знам какво да правя, но знам,че ще става все по-добре.“

Трой Броснан от Monster Energy зае трето място в общото класиране и се нареди сред най-бързите в света. С този резултат състезателите от тима на Monster Energy затвърдиха своята доминация в световния тур, като спечелиха пет от седемте кръга през сезона.

Следващата спирка за Брейсланд, Броснан, Хил и Пийт е световното първенство по спускане в Хефеле, Норвегия, където всеки от тях ще представлява своята страната.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.