Дани МакАскил – колоездачната легенда

0
 

Сподели

Shares

Има хора, които не просто карат колело. Те го владеят до най-малкия сантиметър. Могат да предусетят реакцията му, сякаш е живо същество. Те преценяват всяко свое движение и го изпълняват с прецизна точност. Карат по супер тънки огради и парапети, без да загубят равновесие, а после скачат от три метра и се приземяват сякаш нищо особено не се е случило. Да владееш равновесието си до такава степен е изкуство достъпно за малцина. Един от тези хора е Дани МакАскил – шотландската трайъл байк легенда от град Дънвѐган, в северозападната част на остров Скай.

danny-macaskill-epecuen-beam-balancing

danny-macaskill-epecuen-drop

danny-macaskill-epecuen-wall-ride

Дани Макаскил работи професионално като стрийт трайълс про райдър за Inspired Bicycles Ltd. Със своите невероятни изпълнения, Дани се е превърнал във вдъхновение. И има защо.

danny-macaskill-epecuen-lightning

Всичко започва на 19 април 2009 г. Само 23-годишен, той прави петминутно стрийт трайъл клипче, наречено Inspired Bicycles. Много бързо видеото става популярно и за една нощ се насъбират няколко хиляди гледания. Днес бройката е над 34 милиона. Заснето от Dave Sowerby, в него можете да видите доста трудни за изпълнение неща. Дани е един от хората, които искат да достигнат лимита с колело и наистина сякаш граници не съществуват. Всеки терен е достъпен за него.

danny-macaskill-rooftop-epecuen

Трудно е да се пропусне клипчето му „Way Back Home”. Отново оператор е Dave Sowerby. Видеото показва 43 470 километрово пътешествие из Шотландия и разкрива невероятните способности на Danny, както и красотите на природата и на местата, откъдето минава.

danny-macaskill-epecuen-tree-climb

През 2013 г. Дани прави един филмов проект от 5 епизода, наречен “Imaginate”. В него той събужда детските си играчки и занимания, но този път всичко е истинско и в реални размери, а Дани Макаскил е във вихъра си с колелото сред тези забравени спомени и емоции.

redbullcom

Последният му проект е заснет в аржентинския град Epecuén. Основан през 1920, градът бързо се разраства и развива заради терапевтичните води на езерото Epecuén. Много туристи от Буенос Айрес са ходили там, за да лекуват болестите си. Годишно градът имал около 20 000 посетители. За съжаление през 1985 г. дигите, които го защитават, се пропукват. В периода от 1985 до 1995 той изцяло потъва. Заради промени в климата обаче през 2009 г. водите започват да се отдръпват и градът започва да изплува отново от дълбините.

danny-macaskill-epecuen-apocalypse

В момента Epecuén има един жител. Пабло Новак се завръща и живее в самота сред руините, а единствените същества, с които общува, са кучетата и заблудените посетители.

Именно това е сцената на последния проект на Дани Макаскил, който прави впечатляващи байк изпълнения сред древните руини.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.