Нов световен рекорд в планинското колоездене

0
 

Сподели

Shares

На 21-ви август 2014, планината Мамут в Калифорния бе сцена на поредния световен рекорд колоезденето. Негов автор е състезател от отбора на Monster Energy. Кам Зинк записа официален рекорд на Гинес за най-дълго задно салто, като прелетя 30 метра и 50 сантиметра!

Кам Зинк от MONSTER ENERGY постави световен рекорд за най-дълго задно салто с маунтин байк на дърт

След отскок от 5 метров дърт кикър той достигна скорост от 74 км/ч при приземяването на 8 метровата попивка и подобри предишното си постижение.

Кам Зинк от MONSTER ENERGY постави световен рекорд за най-дълго задно салто с маунтин байк на дърт

Огромните летежи изглеждат съвсем естествено при Зинк, който на 28 годишна възраст продължава да преминава границите на възможното и да определя бъдещето в спорта. Той беше приземил скок от 24 метра тип степ-даун на едно от най-големите байк състезания. С последното си постижение Зинк увеличи дължината на 30 метра. Проектиран от него и построен от Mammoth Mountain Bike Park в Mammoth’s Canyon Lodge, вместо степ-даун от дървена рампа, той избра скок над равна повърхност от дърт на дърт, като от края на отскока до началото на попивката дължината бе 25 метра.
„Беше дълъг процес, не само измислянето и осъществяването на тази идея, но и цялостното ми развитие като байкър. Стигнах до там, че започнах да правя най-големите салта. Сега съм на такова ниво, че получавам подкрепата на Monster, което ми помогна да вдигна нивото в маунтин байка до такава степен, че да го предават по ESPN на живо.” каза Кам след като постави рекорда.

Кам Зинк от MONSTER ENERGY постави световен рекорд за най-дълго задно салто с маунтин байк на дърт

“Тове е връхна точка в моя живот и кариера, и е всичко, за което съм мечтал като дете. Искам да благодаря на Monster и Mammoth, и на всички други спонсори, че ми помогнаха да сбъдна своята мечтата.”

Кам заема 12-та позиция в Световния фристайл маунтин байк тур и е шампион за 2010-та. Той помогна свободния стил да участва в X Games миналата година с дебют в Мюнхен, където завърши шести и е един от байкърите, които се борят дисциплината да остане за постоянно в игрите.

Видео от епичния скок на Зинк:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.