Да обиколиш България на две колела

0
 

Сподели

Shares

На 23-ти юли 2014 г. един на пръв поглед обикновен българин започва необикновено пътуване.

Петър Велков - 100-те национални туристически обекта с колело

След като завършва образованието си в Амстердам, Петър Велков се връща в България и решава да обиколи 100-те национални туристически обекта (НТО) само за 30 дни. За амбициозната си идея се подготвя сериозно, тъй като е запален планински колоездач, пък и не за пръв път стяга багаж за ново предизвикателство – вече с колелото си е изкачвал връх Мусала, обиколил е Витоша и Южното Черноморие.

Петър Велков - 100-те национални туристически обекта с колело

Главният превоз на Петър е туристическото му колело Drag, което е затрупал с раници и дисаги. Пътят му започва от София, като за 20 дни успява да мине през Трън и Самоков, след това да обиколи Рила, Пирин и Родопите, да мине през Тракийската низина към Бургас и да се насочи към Черноморието.

По време на пътуването разбира, че 30-те дни, които си е дал, са крайно недостатъчни и променя първоначалния план. Петър вече има всичкото време на света и спирките му са не само 100-те НТО, но и други интересни събития като фестивала на народната носия в Жеравна.

Пътуването на Петър можете да следите и на неговия сайт velo100.bg.

Оказва се, че не е единствен в начинанието си и има съмишленици – докато обикаля с колело България, Петър среща 20-30 чужденци и двама българи, които също са тръгнали на път.

Петър Велков - 100-те национални туристически обекта с колело

Какво го води напред? Любов към непознатото, родолюбие или просто любопитство? Пътуването му още не е завършило, има още много да види и снима, и после ще ни разкаже.

Последното място, от което Петър ни писа беше Балчик, подготвяйки се за следващата си цел. Коя ще е тя? Все още не се знае, но ще следим отблизо пътуването му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.