Финали на 4X Pro Tour

0
 

Сподели

Shares

7

Приключиха финалите на световните форкрос серии 4x Pro Tour 2014. Макар и кратко, състезанието беше изпълнено със силни емоции и грандиозни скокове.

6

Участниците бяха само 16 и публиката нямаше много време да се наслади на тяхното каране. А то определено беше доста впечатляващо. С невероятните си скокове, те направо летяха във въздуха. Определено силната емоция те кара да изтръпнеш. Публиката беше навсякъде около трасето и активно окуражаваше състезателите.

8

Сутринта на пресконференция шампионите Томас Славик, Скот Бюмонт, Куентин Дербие, Феликс Бекеман и Хедър Кей споделиха впечатлението си от трасето в Пампорово и България. За Хедър Кей, пистата е микс от всичко любимо. Едновременно бърза, понякога бавна, тя е изпълнена с достатъчно големи и малки скокове и препятствия.

2

За предишните серии на състезанието Скот Бюмонт каза, че пистите които са избрани, са много добри. Тази в Пампорово е достатъчно трудна и е най-дълга. Бюмонт, който е един от организаторите на 4x Pro Tour, обеща другата година да има 8 или 9 серии. Доста вероятно е една от тях да е отново в България.

Този път, за разлика от предния ден, времето за тренировки беше удължено. Вероятно заради по-малкия брой участници. Но да наблюдаваш как те тестват трасето също е доста интересно, макар и не толкова бързо.

4

Състезанията започнаха в 14:50 с жените. От тях отново най-бърза беше Хедър Кей. На второ място се нареди Ани Томева, следвана от Гергана Радева и Марина Георгиева. За съжаление участничките бяха само четири на брой, и състезанието приключи бързо.

Надпреварата при мъжете започна в 15:00 часа. Всичко се случваше с преки елиминации, което направи вкуса на емоцията по-силен.

1

На финала останаха Томас Славик, Куентин Дербие, Феликс Бекеман и Скот Бюмонт. Спускането определено беше динамично и зрелищно. Пръв завърши Славик, печелейки по този начин не само последния кръг, но и крайното класиране в 4x Pro Tour. Куентин Дербие стана втори и в двете класации. Трети беше Феликс Бекеман, а четвърти Скот Бюмонт.

Имаше и малък финал за местата от пето до осмо. Зимон Валдбургер стана пети, а Георги Радев зае девето място.

9

Награждаването беше в хотел „Перелик”, последвано от голямо парти.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.