Red Bull JOURNEYversity те търси!

0
 

Сподели

Shares

Приключенският университет Red Bull JOURNEYversity набира кандидати, които да въвлече в света на екстремните спортове.

Red Bull JOURNEYversity те търси!

Ако си журналист, автор, блогър, фотограф, оператор или филммейкър, който иска да отразява екстремни и екшън спортове, значи Red Bull JourneyVersity е точно за теб!

Не е необходимо да имаш опит в адреналиновите преживявания, важното е да имаш желание да ги съпреживяваш и споделяш с останалите.

За да ти помогнат това да се случи, екстремната медия 360°, Red Bull, партньорите на кампанията и екип от опитни трейнъри, ще се погрижат за твоето екстремно просветление.

Темата на втората сесия на JOURNEYversity, която е на ход, е катерене. Поводът за нея е най-голямото международно катерачно турне в света, което тази година ще премине през България – Petzl RocTrip2014. Ако искаш да станеш част от това култово събитие, да се срещнеш с известни катерачи от цял свят, да пътуваш с тях на борда на новия Nissan X-Trail от 17 до 23-ти септември, да съпреживяваш емоциите им и после да ги споделиш със света, Red Bull JOURNEYversity ти дава тази възможност.

За целта обаче първо ще те подготвим. Приключенският университет Red Bull JOURNEYversity започва с първоначално обучение на 9 избрани кандидати. То ще се проведе на 10, 11 и 12 септември в една от най-модерните зали за катерене в света – в една от най-модерните зали за катерене в света – Боулдърленд в София.

Боулдърленд
Боулдърленд

Екипи от опитни професионалисти ще въведе кучастниците в света на катеренето, заснемането и отразяването на катерачни събития. Ще разкажат и покажат как се държат камера и фотоапарат докато си на скалата, как се улавя точният момент, какво се търси когато се създава история. Ще дадат примери, съвети, идеи и вдъхновения, ще предадат опит и компетенция.

Повече информация за Red Bull JOURNEYversity можете да намерите тук.

Сред хората, които ще съдействат за катерачно-журналистическото просветление по време на Red Bull JOURNEYversity са:
Венелина Величкова – главният редактор на 360mag.bg ще разкаже за основните неща в катеренето, стилове, тенденции, атлети, събития;
Мартина Шопова, която има опит като водещ, продуцент и главен редактор телевизионни предавания, ще навлезе в темата за създаване на история, ще разкрие журналистически тайни и похвати, полезни в отразяването на екстремни спортове;
Стоил Димитров, който е режисьор и оператор на филми за екстремни спортове („Изгубената зима“, „Хижа“, „Quarry“) и основател на продуцентска компания Beardfrost Productions, ще въведе участниците в операторското изкуство в контекста на екстремните и екшън спортове;
Стефан Чинов, който е Арт директор на списание 360°, опитен фотограф, илюстратор и типограф, ще разкже за това кои са кадрите които избира и какво е хубаво да търси фотографа;
– Акробатичният парапланерист и единствен български атлет на Red Bull Веселин Овчаров пък ще сподели своя опит в продуцирането на филми за най-голямата информационна агенция за екстремни спортове в света – Red Bull Content Pool;
– И понеже, за да разбереш и предадеш емоцията от катеренето, е добре да я усетиш в първо лице, опитни инструктори-катерачи от Боулдърленд ще помогнат на участниците да опознаят техниките на катерене и осигуряване, включително заснемането на кадри в тази динамична обстановка;
– Човекът, който ще ни помогне за по-доброто опознаване на катерачна култура по време на Red Bull JOURNEYversity е Иво Нинов-Германеца – световно известен катерач, маркетинг директор на голяма outdoor компания, мениджър на над 250 екстремни атлета.

Petzl RocTrip
Petzl RocTrip 2014

График на катерачната сесия на приключенския университет Red Bull JOURNEYversity:
– Краен срок за кандидатстване: 4 септември 2014, 14 ч.
– Първоначално обучение в Боулдърленд: 10, 11 и 12 септември 2014 (след работно време)
– Обявяване на избраните кандидати за участие в Petzl RocTrip(автор, фотограф и оператор): 14 септември 2014
– Отразяване на Petzl RocTrip2014 в България и заснемане на филм за турнето: 17-23 септември 2014
– Финализиране на филма: до 15 октомври 2014

Ако сме те вдъхновили да участваш и отговаряш на изискванията да имаш журналистически, фотографски или операторски опит и навършени 18 години, остава единствено да се кандидатираш за приключението Red Bull JOURNEYversity. За целта трябва да ни изпратиш CV и свой материал – текст, фотографии или видео, в зависимост от категорията, за която кандидатстваш на magazine@360mag.bg не по-късно от 14 ч. на 04.09.2014 г.

Партньори на кампанията Red Bull JOURNEYversity, инициирана от 360° и Ред Бул, са Walltopia – лидер в производството на катерачни стени, GoPro чрез XCoSports – официален представител за България, Petzl чрез Pik 3000 – официален представител за България и Beardfrost Productions.

GoPro HERO3+
GoPro HERO3+

За да бъдат по-динамични кадрите от Red Bull JOURNEYversity и Petzl Rock Trip, екипът избра да използва новата ултралека и компактна камера GoPro HERO3+. Тя е изключително мощна и предлага много добро качество на изображението. Повече за нея можете да научите от тук.

Red Bull JOURNEYversity

За повече информация следете 360mag.bg и facebook.com/360mag.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.