Луди кокошки на Беглика фест

0


Дата на събитието: 24.08.2014

Сподели

Shares

Луда кокошка

На кокошките определено не им се отдава да летят на дълги разстояния. Ако са луди обаче, може и да постигнат малко по-добри, или поне по-зрелищни, летателни резултати.

Клуб „Лети независим“, познат още като като Sky camp paragliding, отново ще предизвика кокошата лудост на Беглика фест. Лудите кокошки ще се състезават за най-дълъг полет по времето и в пространството на Беглика фестивал 2014, т.е. между 21 и 24 август 2014 година, край язовир Голям Беглик.

Луда кокошка

Състезанието е за всички, които не могат да летят, но имат желанието да се научат. В него ще могат да участват общо 13 отбора, по двама души във всеки. Единият е в ролята на пилот, а другия на хвърчилар.

Пилотът управлява парапланера, а задачата на хвърчиларя е да тегли системата крило-пилот с въже така, че да се получи най-дълъг полет.

Луда кокошка

Ако искат да полетят като истински луди кокошки, екипажите ще трябва да измислят как да вдигнат пилота с крилото във въздуха и да прелетят най-голяма дистанция с осигурените от sky-camp.com крила.

Наградите са тематични – летене. Първата двойка спечелила състезанието по надлитане ще може да отиде на курс по парапланеризъм за начинаещи. За отбора класирал се на второ място пък ще има тандемен прелет с парапланер. Третият отбор ще спечели панорамен полет.

Ще има награда и за най-ексцентрична кокошка, петел или пиленце – предна седалка на акро полет в тандем с опитен пилот.

Луда кокошка

Имайте предвид, че може да прелетите с осигурените от www.sky-camp.com крила или със собствени летателни средства. Наградите не се подаряват или разменят. Пилоти на делта/парапланер не могат да участват, освен като хфърчилари. Смесените отбори (момче и момиче / мъж и жена) получават 10% бонус към резултата. Отборите само от момичета получават 13% бонус към резултата <3. Луди кокошки, време е за полет!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.