BMX легендата Хари Мейн за HARRYMAINIA 2

0
 

Сподели

Shares

Хари Мейн – една от най-големите звезди на екстремното BMX колоездене, представи новото си видео Harrymainia2. За плюсовете и минусите от снимането, счупените зъби и защо операторът му ползва инвалидна количка – за всичко това Хари разказа в специално ексклузивно интервю, което стигна до нас благодарение на Monster Energy – тимът, за който колоездачът се състезава.

BMX легендата Хари Мейн

BMX легендата Хари Мейн

Господин Мейн, как сте?
Много добре, карам на бетонови паркове с приятели и се наслаждавам на това, което тук наричат зима.

В момента си в Австралия, над какво работиш сега?
Събрахме се с Vans Европа през януари и сега работим над проект, който е изцяло фокусиран върху страстта ми да пътувам и да карам на нови места.

BMX легендата Хари Мейн

От издаването на HARRYMAINIA през март 2013-та, ти се контузи два пъти. Радваш ли се, че успя да заснемеш HARRYMAINIA 2 и много ли означава това за теб?
Иска ми се да кажа, че беше лесно, но не е така. Ха-ха-ха!
Правиха ми рентгенови снимки, компютърна томография и нови зъби, но крайният резултат си заслужава. Мати толкова добре се е справил, нямам търпение всички да го видят. Най-важното за нас бе да надградим над първата HARRYMAINIA и да запазим чистата визия.

BMX легендата Хари Мейн

Като говорим за травми, видяхме някои тежки падания по време на снимките за новия клип и дори счупени зъби, какво стана?
Ха-ха-ха! Да. Миналата година си оправих всички зъби, след като ги бях разбил няколко пъти. Започнахме снимки и докато се усетя краката ми са над главата в бетона. Най-гадното беше, че чувах как ми се чупят зъбите още преди да съм спрял да се влача по лице.

Можеш ли да споделиш с нас и феновете, какво можем да очакваме, нещо специално или просто зверски бързо каране?
Точно това. За мен в BMX-a е много важно как правиш триковете. В това видео исках да правя стилни изпълнения с височина. Честно казано, много съм доволен от карането си по време на снимките. Толкова се забавлявахме с Мати, той е един от най-близките ми приятели и да пътуваме заедно е велико.

BMX легендата Хари Мейн

Имаше ли някоя част, която беше трудна за снимане или нещо което да те изплаши?
Честно казано, задното салто от стената, докато колата дрифтише отдолу, ме изплаши. По време на теста Бътси Бътлър на шега спря колата и малко се филмирах. Откачено беше, самият трик е достатъчно сложен, а като го видиш да се върти до теб става още по-стресиращо, но се получи добре.

На някои от снимките ти в Instagram забелязахме, че операторът Мати Ламбърт е със счупен крак и снима от инвалидна количка. Какво стана и попречи ли това на работата?
Всъщност стана много интересно. Мати се ядосваше от време на време, но издържа и успяхме. Аз знам, че ако не става добре, той няма да ми губи времето и здравето. Ще дойде и ще ми каже, че не му харесва.

BMX легендата Хари Мейн

Всички знаят, че обичаш коли. Кой е мистериозния шофьор, който участва в HARRYMAINIA 2?
Бътси Бътлър. Купонджията ми е добър приятел, исках да включа коли в клипа по някакъв начин и се сетех за дрифт, то също обича ъндърграунда BMX-а.

BMX легендата Хари Мейн

Искаш ли да поздравиш някого?
Първо, естествено, на Monster за възможността да създам това. На Мати Ламбърт за режисурата и продуцирането на клипа, както и на всички, които помогнаха с допълнителни кадри, вие знаете кои са. На майка ми, за непрестанната подкрепа и на приятелите, които вярват в мен, това е за вас.
Дано ви хареса!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.