Последни 10 километра за Дизела

0
 

Сподели

Shares

Последни 10 километра за Дизела

„Достигни лимита си!” 17 август 2014. 21:20 ч.
Дизела продължава! По последна информация, която организаторите от XCoSports дадоха специално за 360, той е на около 10 километра от финалната цел нос Емине.

Кирил Николов – Дизела

Кирил Николов е излязъл от главния път Бургас-Варна и в момента тича заедно с придружаващите го пейсъри към края на маршрута си. „Условията са изключително тежки, има силен вятър, а от вчера почти не е спирало да вали“ – добавиха те.

Кирил Николов – Дизела

Времето през последните два дни от предизвикателството „Ком-Емине за 5 дни“ не беше благосклонно към Дизела. Силен вятър, проливен дъжд и много кал. Условията са били толкова тежки, че на Дизела се е наложило да бяга с гумени ботуши, затъвайки в калта. „Времето е много лошо, бори се с всяка крачка.“ – казаха още организаторите.

Кирил Николов – Дизела

Припомняме, че с предизвикателството „Достигни лимита си!”, което Дизела сам си постави, той иска едва за 5 дни – от 12 до 16 август 2014 г. – да пробяга близо 600 км по най-дългия маркиран планински маршрут в България „Ком-Емине“. Дизела си беше поставил и още една цел – да подобри досегашния рекорд като покрие разстоянието 14 часа по-бързо от постижението, направено преди почти три десетилетия.

Кирил Николов – Дизела

„Достигни лимита си!”
Кирил Николов-Дизела
5 дни
Около 600 км
12-16 август 2014 г.

Кирил Николов – Дизела

През изминалите 5 дни водещият планински бегач на България се сблъска с редица проблеми. По време на втория ден (13-ти август), който се очакваше да бъде най-тежък, той преустанови бягането по-рано заради травма на крака. Последва забавяне в графика. Освен продължаващия проблем с крака, Дизела имаше болки в стомаха и се сблъска с лошо време през последните два дни. Независимо дали подобрява рекорд или не обаче, Дизела смая всички с волята си и продължава да го прави, бягайки на ръба на силите си в условия на тежко време, умора и травми към нос Емине.

Кирил Николов – Дизела

Очаквайте следващите новини от Дизела в 360mag.bg – медиен партньор на предизвикателството „Достигни лимита си!”.

Кирил Николов – Дизела

Още за Дизела и „Достигни лимита си!”:
– Ден 5: Последен ден от предизвикателството „Ком-Емине за 5 дни“
– Ден 4: Дизела стартира от хижа Бузлуджа днес
– Ден 2: Дизела продължава към Емине след травма
– Ден 1: Дизела стартира пробега за нов рекорд по „Ком-Емине“
– Преди старта: Дизела планира рекорд – 5 дни по 120 км бягане
– Интервю: Кирил Николов–Дизела за свободата в ориентирането

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.