Скейт легендата Джей Адамс почина

0
 

Сподели

Shares

Джей Адамс – един от най-големите и първи пионери в скейта, почина. Той остави следа в скейтборд културата със своя неповторим стил, триковете, които създаде и вдъхновението, което даде на няколко поколения скейтъри.

Скейт легендата Джей Адамс
Младият Джей Адамс. Снимка: theuniquecreatures

Големият американски скейтър е роден на 3-ти февруари 1961 г. Той става известен най-вече като един от оригиналните членове на култовото скейтборд крю Z-Boys. Наричан още „The Original Seed“ на спорта, Джей е приет за един от най-влиятелните скейтбордисти на всички времена. Той почина на 53 годишна възраст от сърдечен удар на 14 август 2014 г.

Скейт легендата Джей Адамс
Снимка: ozzieausband

Голяма част от 80-те и 90-те години Джей прекарва в затвора заради различни обвинения и присъди, свързани главно с наркотици, нападения и побой. След поредица от трагични събития в семейството му, Адамс става подвластен на наркотиците и изчезва от скейт сцената за известни време. От 2005 г. насам обаче скейтърът е обявил, че се е откъснал от хероина и започва да обикаля американски училища, правейки беседи, в които разказва случки от живота си и вдъхновява проблемни деца да се насочат към спорта.

Скейт легендата Джей Адамс

Скейт легендата Джей Адамс

Едно видео с архивни кадри на Джей, в което ще видите, че наистина стилът е всичко:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.