Финалът на „Ком-Емине за 5 дни“

0
 

Сподели

Shares

Дизела

Ден 5. 16-ти август. 20:24 ч.
Броени часове остават до края на голямото предизвикателство на Кирил Николов-Дизела „Ком-Емине за 5 дни“!

Сутринта водещият планински бегач на България стартира от Котел с цел да достигне нос Емине. По-късно Дизела и придружаващите го пейсъри са минали през Върбишкия проход и са продължили да тичат към Ришкия.

Последните новини от организаторите от XCoSports са: „Вече 2 часа Дизела тича от Върбишкия към Ришкия проход, което е малко над 30 км. Няма да минава през с. Риш. В планината вали леко, но скоростта му е добра. Тази нощ ще трябва да бяга, за да влезе в планираното време.“

Припомняме, че Дизела трябваше да промени плановете си заради травма и приключи по-рано бягането през втория, посочван като най-тежък ден (13-ти август). Той преустанови тичането на хижа Добрила вместо на връх Ботев, както беше по план, след което му се наложи да наваксва загубеното време. Преди стартът тази сутрин от Котел, придружаващите Дизела казаха, че е изморен, стомахът и кракът го мъчат, но продължава.

Видео от старта на последния ден:

С предизвикателството „Достигни лимита си!” Дизела иска едва за 5 дни – от 12 до 16 август 2014 г. – да пробяга близо 600 км по планинското трасе. По този начин той ще може да покрие разстоянието 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен преди почти три десетилетия.

„Достигни лимита си!”
Кирил Николов-Дизела
5 дни
Около 600 км
Средно по 120 км на ден
12-16 август 2014 г.

Кирил Николов–Дизела

Планираните места за старт, почивки и финал на всеки етап:

12 август: Връх Ком, Петрохан, Лакатник, Връх Високата Кула до с. Лесковдол, вр. Мургаш, Витиня, Ботевградски проход около паметника Арабаконак.

13 август: Паметник Арабаконак, проход Златица-Етрополе, вр. Вежен, Беклемето, вр. Ботев

14 август: Вр. Ботев, местност Узана, Шипченски проход, Бузлуджа, Кръстец (Гара Кръстец), х. Предела в Хаинбоаз, прохода Твърдица-Елена около х. Буковец

15 август: Х. Буковец, прохода Сливен – Елена в местност Агликина поляна, гр. Котел, Върбишки проход, Ришки проход.

16 август: Ришки проход, с. Рупча, с. Дъскотна, с.Топчийско, с. Козичино, пътя Бургас-Варна, нос Емине.

Повече за Дизела и предизвикателствата, пред които се изправя, можете да научите от самия него в интервюто, дадено за летния брой на списание 360°.

Всички желаещи да видят и насърчат атлета на живо са добре дошли на подкрепителните пунктове по трасето. Фенове на бягането могат да следят придвижването му и онлайн в реално време на специалния уебсайт disl.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.