Слаклайн, Дийн Потър и лунният изгрев в Йосемити

0
 

Сподели

Shares

Луната е едно от най-магнетичните неща достъпни за очите. Красотата й те грабва и те понася в среднощен танц с вятъра и сенките. Лесно е да спреш времето, загледан в нощното небе.

Когато си сред дивото можеш още по-силно да усетиш красотата й.

Вижте едно впечатляващо клипче на Дийн Потър, докато ходи по слаклайн опънат на Cathedral Peak в Национален парк Йосемити. За фон виждаме един прекрасен лунен изгрев.

Клипчето е режисирано от Mikey Schaefer и заснето от Bryan Smith. Дийн Потър е известен катерач, алпинист, бейс джъмпър и хайлайнър. Той е известен с неговите първи изкачвания, както и с първия уингсют полет с куче.

Друго впечатляващо клипче от парк Йосемити вижте тук. А още катерачни истории от там може да намерите тук.

Снимка: insportline.bg
Снимка: insportline.bg

Дийн Потър се запалва по слак покрай Chongo, един от първите трима преминали на слаклайн Lost Arrow Spire, пак в Йосемити.

Снимка: summitpost.org
Снимка: summitpost.org

За създатели на съвременния слаклайн се считат скалните катерачи от Калифорния Адам Гросовски и Джеф Елингтън. В началото на 80-те години на XX век двамата започнали да се опитват да ходят по свободно пуснати вериги и кабели.През 1983 г. Гросовски и Елингтън опънали 17-метров кабел над скалния стълб Lost Arrow Spire (долината Йосемити, Калифорния) на височина 880 метра. Нито един от двамата планинари не успял да премине. На следващата година Скот Балкъм и Дарин Картър повторили изпълнението, но този път използвали въже вместо кабел. През 1985 г. Скот Балкъм успял да премине разстоянието. Години по-късно, през 1993 г., Дарин Картър станал вторият човек с успешен опит. През 2007 г. Либи Соутър се превърнала в първата жена, която го направила. Повече за Слаклайн и Хайлайн можете да научите от статията „Слаклайн – начин на употреба“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.