Дизела продължава към Емине след травма

0
 

Сподели

Shares

Дизела продължава към Емине след травма

Водещият планински бегач на България Кирил Николов-Дизела е в разгара на предизвикателство „Ком-Емине за 5 дни“.

Вторият ден, 13-ти август, беше посочван като ключов от организаторите. Стартирайки от Арабаконак, Дизела трябваше да премине през изключително тежко и дълго трасе, за да достигне връх Ботев вечерта. Плановете обаче се промениха. Както посочиха организаторите от XCo Sports: “Пробегът на Дизела трябваше да бъде спрян неочаквано преди последната и най-трудна част от трасето за деня. Причината е травма на глезена, която се прехвърли към коляното му и това наложи да не се катери през нощта по алпийския терен към връх Ботев, а да остане за нощувка и възстановяване в хижа Добрила“. Днес, 13-ти август, в 7 сутринта, Кирил и двамата придружаващи го пейсъри са продължили по маршрута и в 10.30 часа са изкачили връх Ботев. В момента те напредват по най-дългия маркиран планински маршрут в България с крайна цел нос Емине.

Дизела продължава към Емине след травма

„Всички се надяват, че травмата ще отшуми след намеса на екипа, който се грижи за атлета, и той ще навакса изгубеното време и ще постигне рекорда за пробягване на разстоянието Ком-Емине само за 5 дни.“ – казаха още от XCo Sports.

Видео от първия ден на пробега. Дизела тича заедно с двамата пейсъри, които ги придружават:

„Достигни лимита си!”
Кирил Николов-Дизела
5 дни
Около 600 км
Средно по 120 км на ден
12-16 август 2014 г.

Ако Дизела успее да изтича цялото трасе по план, т.е. около 600 км за 5 дни, той ще постави рекорд. За целта той трябва да покрие разстоянието 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен през 1986 година. Кирил ще трябва да се справи с 14 600 метра денивелация, да изминава средно по 120 км на ден и буквално да достигне до границата на възможностите си. Това е и мотото на проекта Ком-Емине – „Достигни лимита си!”.

Видео от финала на първия ден:

Определените места за старт, почивки и финал на всеки етап са:

12 август: Връх Ком, Петрохан, Лакатник, Връх Високата Кула до с. Лесковдол, вр. Мургаш, Витиня, Ботевградски проход около паметника Арабаконак.

13 август: Паметник Арабаконак, проход Златица-Етрополе, вр. Вежен, Беклемето, вр. Ботев

14 август: Вр. Ботев, местност Узана, Шипченски проход, Бузлуджа, Кръстец (Гара Кръстец), х. Предела в Хаинбоаз, прохода Твърдица-Елена около х. Буковец

15 август: Х. Буковец, прохода Сливен – Елена в местност Агликина поляна, гр. Котел, Върбишки проход, Ришки проход.

16 август: Ришки проход, с. Рупча, с. Дъскотна, с.Топчийско, с. Козичино, пътя Бургас-Варна, нос Емине.

Повече за Дизела и предизвикателствата, пред които се изправя, можете да научите от самия него в интервюто, дадено за летния брой на списание 360°.

Всички желаещи да видят и насърчат атлета на живо са добре дошли на подкрепителните пунктове по трасето. Фенове на бягането могат да следят придвижването му и онлайн в реално време на специалния уебсайт disl.bg.

360° е медиен партньор на предизвикателството „Достигни лимита си!” и ще продължава да следи пробега на Дизела и новините около него. За повече информация – 360mag.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.