Роби Сийгър и чудовищните вълни

0
 

Сподели

Shares

Професионалният сърфист, сега продуцент, Роби Сийгър обединява усилия с екипа на „Ребъл медия” в опит да улови най-свирепите и мощни вълни в Европа в епичната поредица „Чудовищни вълни” („Monster Waves”). С помощта на звездите Шон Диксън и Тамайо Пери, Роби представя някои от най-горещите точки за сърфинг по бурното атлантическо крайбрежие.

Crossing Borders

По нашето Черноморие рядко има “чудовищни вълни” – смяташ ли, че поредицата ще вдъхнови хората да се запалят по сърфинга?
Разказите в поредицата са много истински, тъй като са разказани от нас – спортистите. Стига хората да харесват пейзажа и героите, мисля че поредицата ще остави у тях едно много приятно чувство. Смятам, че всеки човек трябва да опита да яхне вълната поне веднъж в живота си.

А да очакваме ли в “Чудовищни вълни” полезни съвети и важна информация?
Във всеки епизод приключението се развива по много различен начин. Точно това ми харесва в този проект. Освен това използваме местна музика, типична за конкретното кътче, което посещаваме. Зрителите на Extreme Sports Channel ще се срещнат с някои от най-добрите представители на този спорт в Европа. Показваме приключението по възможно най-достъпния начин, като не обръщаме толкова внимание на техническата страна на нещата. Това без съмнение беше най-дългото пътуване в историята на сърфинга и приключението на живота ни. Надяваме се да изразим ентусиазма си в поредицата и с това да допринесем за забавлението на зрителите.

Кои са най-горещите места за сърфинг, които всеки страстен ездач на вълни трябва задължително да посети поне веднъж в живота си?
Северното крайбрежие на хавайския остров Оаху по време на състезанието “Трипъл Краун” през ноември и декември, когато се събират най-великите в професионалния сърфинг на най-високите и яростни вълни. В Европа – Франция се слави с най-напредналата сърфинг култура… А най-подходящите вълни са в Ирландия.

Кое е твоето любимо място за сърф и защо?
Jaws на остров Мауи, където съм имал безброй преживявания. Вълните са величествени и в същото време достъпни, а и мога да си бъда вкъщи за вечеря навреме!

Monster-Waves

Кога започна да се занимаваш със сърф и защо?
Започнах с уиндсърфинг на 16-годишна възраст, след като се преместих в Хаваи от Германия, където съм роден. Малко след това се запалих по този спорт. Стоях във водата дори и когато вятърът беше слаб, защото това беше страхотен начин да тренирам, да опознавам вълните, теченията и законите на океана.

Как виждаш развитието на сърфа през изминалите 10 години?
Сърфингът, както и всеки друг спорт, постепенно се развиваше през годините. Използването и усъвършенстването на личните умения даде възможност да се открият вълни и места, които преди време не бяха достъпни.

Как виждаш себе си и този спорт след още 10 години?
Аз съм спортист по природа. Професионалният ми живот е свързан основно с уиндсърфа. Живея на Хаваите, където начинът на живот е изцяло повлиян от океана. Сърфинг, гмуркане, бодисърфинг, уиндсърфинг, сърфинг гребане, кану и др. Съществуват толкова много начини да се забавляваш във водата и да поставяш различни предизвикателства пред себе си! Домът ми е на пет минути с кола от Jaws – приема се, че там са най-голeмите вълни на планетата. Затова не е необходимо да обикалям света в търсене на гигантска вълна. Като човек, прекарал голяма част от живота си във водата, аз се зареждам с енергия, когато съм край океана. Бих искал за в бъдеще да продължа да балансирам еднакво добре страстта си към океана, да бъда добър баща и да работя това, което ми харесва.

Запален ли си по някой друг екстремен спорт? Ако е така, как би сравнил тръпката от него с тази от сърфинга?
Обичам всички водни спортове. Това, което не обичам след всичките тези години, са тълпите. Големите вълни не са постоянно явление през цялата година. През последните три години и вълните на Jaws не са толкова високи. Затова, за да поддържам форма, практикувам бодисърфинг и свободно гмуркане. Това са спортове, които стоят в сянка, но пък са също толкова екстремни. Свободното гмуркане може да има ужасни последствия, ако егото ви движи при изпълнението. Може би точно това се променя с възрастта – егото вече не е основната движеща сила. Правиш всичко, само когато наистина ти харесва. Знам, че океанът винаги побеждава, затова сърфирам само в дните, в които чувствам, че съм в състояние да поема последствията, ако нещо се обърка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.