Красотите на Йосемити, събрани в едно

0
 

Сподели

Shares

Колин Делеханти и Шелдън Нийл показват красотите на национален парк Йосемити в Калифорния, САЩ с невероятното таймлапс видео „Yosemite HD II”.

yosemite

Йосемити е едно изключително чудно и диво място. Простирайки се по западните склонове на планинската верига Сиера Невада, паркът съчетава в себе си девствени екосистеми, гори с гигантски секвои, високи водопади, големи поляни и дълбоки долини. Любимо място на туристи, катерачи и къмпингари, Националният парк Йосемити е едно от местата, където са се родили бейсджъмп скоковете. Да не забравяме, че там се намира и Ел Капитан – скалистото предизвикателство за алпинисти и катерачи.

wikipedia

Повече за Йосèмити и култовите алпинисти Дийн Потър, Алекс Хонолд, Джон Лонг и Лин Хил, който се катерят по известните скали, можете да научите от статията „Секс, наркотици, рокендрол… и катерене в Йосемити“.

Снимка: tourist-world.org
Снимка: tourist-world.org

Четириминутното видео излиза през 2012 г. Резултат от двугодишна работа и обиколки, то ни представя Йосемити от една приказна гледна точка. Видеото е продължение на клип от 2011 г. Спиращите дъха кадри завладяват погледа и съзнанието, а емоцията, която струи ни кара да искаме да сме там. Загледани в безбройните звезди, заобиколени от диви върхове и невероятни образувания. Такива гледки могат само да ни накарат да се замислил колко много ни е дала природата. И колко малко се оценява това в един момент.

Насладете се на видеото и си откраднете няколко минути безвремие с красотите на Йосемити.

Още един таймлапс, но български – на Мартин Раднев и от Пирин, можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.