„А Berry in the Sky“ – Веси Велчева и приключенският дух

0
 

Сподели

Shares

Веси Велчева е едно от лицата в летния брой на списание 360°. Тя е момиче, което пътува, лети, не се страхува, знае, цени, усеща, търси, живее, мечтае, иска, създава, променя и искрено се наслаждава на живота.

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Страстта си към летенето тя сподели в краткия си филм „А Berry in the Sky“, който вече е видян от над 30 000 човека. Клипчето получи признанието дори на GoPro, след като беше споделено като видео на деня на Фейсбук страницата на бранда. Това е първото българско видео, което GoPro споделя на своите 7.5 милиона почитатели. Силно, нали?

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Веси е родом от Козлодуй, започва да лети през 2009 г., и е щастлива, че продължава да го практикува всеки път, когато условията го позволяват. Доста от кадрите в документалния филм Infinity Himalaya са нейни. Паралелно учи “Мениджмънт на иновациите”, а напоследък развива идеята за SkyViewBG – сайт и FB страница за природата на България, заснета от quadcopter.

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Поводът за създаването на „А Berry in the Sky“ е предложение от официалните представители на GoPro за България да заснеме нещо по неин избор. До сега тя винаги е била зад кадър и решава, че има какво да разкаже и покаже. За целта организира малък екип и с 2 приятелки заминава за вълшебното място Oludeniz в Турция, където в продължение на 4 дни разгръща умения, лети, снимат и се забавляват. Христина Вердева, също помага със заснемането на наземните кадри.

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Проектът „А Berry in the Sky“ е самофинансиран със съдействието на един куп приятели, които Веси неведнъж е помествала в различни публикации и в кредитите на филма.

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Плановете на Веси за краткия филм е посланията в него, позитивното усещане и приключенски дух да достигнат до колкото се може повече хора и да участва на Banff Film Fest и други фестивали от тази величина.

Повече за Веси Велчева можете да научите в брой Лято 2014 на списание 360°.

А Berry in the Sky - Веси Велчева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.