Йоке Сомер – да прелетиш над света и Витоша

0
 

Сподели

Shares

Роденият в Норвегия Йоке Съмер е определян като един от най-добрите бейсджъмпъри и уингсютъри в света. Запалил се по екстремните спортове чрез мотокрос преживявания, Йоке винаги е бил очарован от всичко, което лети и се намира във въздуха. Точно затова започва да се занимава със скайдайвинг през 2007 г.

Йоке Съмер

След упорити тренировки и 250 скока в рамките на два месеца, той получава нужният опит и вече няма съмнение, че това е неговото призвание. Няма връщане назад. Неговата философия е да следваш мечтите си, без значение какви са те.

Снимка: Kyrre Alnes
Снимка: Kyrre Alnes

Йоаким Съмер е един от 12-те атлети, участвали в NRK program Assignments Sognefjord, които са били предизвикани да обиколят света и да изпробват собствените си възможности.

Йоке Съмер

Обикаляйки света, Йоке Сомер мина и през България. „Мина“ в неговия случай, разбира се, означава прелетя. Норвежецът направи тандемен полет с парапланер над Витоша заедно с друга уингсют звезда – Иво Нинов-Германеца. Ако не знаете кой е Германеца, най-добре поправете пропуска и научете част от историята му, изпълнена с адреналин и разказана в първо лице тук.

Jokke Sommer
Йоке и Германеца в полет над Витоша
Снимка: Jokke Sommer

Ако не знаете кой е Германеца, най-добре поправете пропуска и научете част от историята му, изпълнена с адреналин и разказана в първо лице тук.

С множеството клипчета, които прави, Йоке Сомер се превръща във вдъхновение за мнозина. И няма как да не е така.

Вижте компилация от неговите полети в следващото видео.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.