Тепе mini-DH

0


Дата на събитието: 28.03.2010

Сподели

Shares

Велоклуб “Крива спица” е единственият велосипеден клуб в Пловдив, фокусиран върху планинското колоездене, който възниква още през 2004 г. Макар и със закачливо име, клубът бързо доказва отговорното си отношение и активно се включва в организирането на най-големите събития в планинското колоездене – велоралита, маратони, състезания по спускане и паралелен слалом.

През последните 3 години “Крива Спица” разчупва представите на много хора за границите на техните възможности, като организира три 24-часови маратона по планинско колоездене. Невероятно, но се оказва, че е възможно за 24 часа с велосипед да се изкачат и спуснат височини, еквивалентни на връх Еверест, като се кара денонощно по планински пътеки, както доказват участниците в маратона. “Крива спица” организира и най-масовите несъстезателни планински велопреходи. С велосипед в планината, по предизвикателни пътеки и черни пътища, далеч от цивилизацията, в слънце, дъжд и вятър и то няколко дни подред – нима това може да носи удоволствие? Щом над 100 човека го правят всяка година, значи е така! Периодично се провеждат и леки еднодневни излети по маршрути близо до Пловдив, подбрани и за начинаещите и все още неуверени приятели на колелото и планината.
Повече информация за клуба може да откриете на неговия интернет адрес: http://www.kriva.org

Тепе mini-DH
Най-новата инициатива на Велоклуб “Крива спица” е шампионат по планинско колоездене в атрактивната дисциплина “Спускане”, но създаден специално за деца и юноши. Проектът се реализира с помощта на Община Пловдив, а основното финансиране е по програма “Пловдив за младите”. Осигурени са и допълнителни средства за награден фонд в размер на 3000 лв. Шампионатът ще се проведе в три еднодневни кръга – на 07 март, 28 март и 18 април по пътеките на пловдивското тепе “Младежки хълм”, а най-големите награди са за участниците, събрали най-много точки от всички кръгове.
За участие се допускат момчета от 10 до 18 г., но за момичета и жени възрастовото ограничение е само над 10 г. Целта на това фокусиране е да се даде възможност специално на традиционно пренебрегваните и слабо застъпени групи в “големите” състезания да покажат своите умения и да се забавляват на две колела. Изискването за участие са велосипед с 2 работещи спирачки и задължително носенето на каска, като силно препоръчителна е употребата на каска с подбрадник.
Отличителните черти на състезанията ще бъдат специално подбраните пътеки, които ще бъдат “лесни за каране бавно, но трудни за каране бързо”, като в същото време предлагат и добра видимост за публика, родители и медии. Акцентът в шампионата пада върху създаването на празнична и забавна атмосфера за участниците, а не толкова върху надпреварата с хронометъра.
Повече информация и записване – на интернет страницата на шампионата – http://minidh.kriva.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.