Изкуствен сърф парк във Великобритания

0
 

Сподели

Shares

Двуметрови вълни на десетки километри от океана? Оказа се, че не просто е възможно, а предстои да се случи! Фирмата Уейвгардън (Wavegarden), лидер в проектирането на системи за произвеждане на изкуствени вълни, официално е подписала договор за Сърф Сноудония – футуристичен парк за сърфиране и други водни спортове, който предстои да бъде изграден във Великобритания. Уникалното място, което ще позволява карането на сърф без реално да има океан, ще бъде открито през 2015 г.

Изкуствен сърф парк във Великобритания
Снимка: Wearesurfer
Изкуствен сърф парк във Великобритания
Снимка: dailypost

Революционната Wavegarden технология ще създава близо 2-метрови перфектно оформени като тръби вълни, върху които ще може да се сърфира на дължина повече от 200 метра и то за цяла минути на серия. Всичко това ще се случва само с докосването на бутон, който да произведе вълната.

Стийв Дейвид, директор на Сърф Сноудония, заяви, че е много доволен от сътрудничеството между парка и Уейвгардън.
Жозема Одриодзола, създател на фирмата за произвеждане на изкуствени вълни, пък добави, че вече се работи върху усъвършенстване на технологията. Той е убеден, че Сърф Сноудония ще доведе до революционна промяна за сърфистите по цял свят.

Вижте видеото, в което е показано как именно се създават вълните и какво да очакваме от Сърф Сноудония.

Друго преимущество на изкуствения сърф парк е, че той няма да зависи от капризите на времето и сърфистите няма нужда да дебнат за подходяща прогноза… е поне, не и преди 2015-та.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.