Световен шампионат по височинни скокове

0
 

Сподели

Shares
Снимка: http://www.fina.org/
Снимка: http://www.fina.org/

Между 8 и 10 август ще се състои световен шампионат по височинни скокове – 1st FINA High Diving World Cup 2014 в Казан, Русия. Миналата година тази дисциплина за първи път беше включена в Световния шампионат по водни спортове в Барселона.

В състезанието ще участват 34 атлета (26 мъже и 8 жени над 18 годишна възраст), а жури от 7 човека ще определи кои ще са шампионите. Мъжете ще се състезават в три рунда на 8-ми и 10-ти август. Те ще скачат от 27 метрова платформа. Жените ще мерят сили в един рунд на 9-ти август, а тяхната платформа ще бъде 20 метра.

Мястото, покрай река Казанка, където ще се състои събитието, представлява временна конструкция, специално предназначена за височинни скокове. Платформата ще бъде използвана и за FINA World Championships 2015. Намира се на левия бряг на реката в историческата част на град Казан.

Тодор Спасов

Българският участник в състезанието е Тодор Спасов, завършил 11-ти на първото си участие на Red Bull Cliff Diving през 2012 г. и посветил живота си на височинните скокове. Той е първият българин състезаващ се в Cliff Diving сериите на Red Bull.

Тодор Спасов

Тодор Спасов е мъжът от корицата на летния брой на списание 360°. Част от интервюто с него можете да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.