Ясен Савов за победата си в Националния шампионат

0
 

Сподели

Shares

Ясен Савов

Между 3-ти и 8-ми юли в Боровец се проведе Националният шампионат по парапланеризъм в класическата дисциплина крос кънтри (прелетна надпревара). Състезанието беше изключително важно и защото се явява пред-Световна купа.

Във въздушната надпревара се включиха 60 от най-добрите парапланерист от България, Япония, Китай, Индия, САЩ, Южна Африка, Малта, Италия, Полша, Финландия, Швейцария, Германия, Русия, Гърция, Франция и Турция.

Победител в състезанието беше европейският шампион Ясен Савов. Освен носител на националната титла, той беше и автор на част от задачите, с които състезателите трябваше да се справят.

Националния шампионат по парапланеризъм, Боровец 2014

Повече за крайното класиране и отделните задачи на Националния шампионат по парапланеризъм можете да научите от тук.

Ето какво разказа Ясен специално за 360° след състезанието:
“Това беше първото състезание провеждано на Боровец, и мога да кажа че нещата като организация се получиха много добре. Времето не беше особено подходящо, с много влага и не дотам подходящи за летене атмосферни условия, но въпреки това успяхме да летим четири дни – трудно, но доста интересно, защото теренът, с който си играехме (между Боровец, Витоша и Дупница) е разнообразен и стимулира качествено летене.

Националния шампионат по парапланеризъм, Боровец 2014

В състезанието имахме битка за първото място с японеца Йошиаки Хирокава, но за щастие в момента се намирам в много добра форма, имам и добрата екипировка, и не му позволих да ни изнесе медалите от България.

Бороспорт проявяват желание подобно на Сопот да развиват парапланеризма като спорт. Надявам се да подходят по правилния начин, така че нещата да се случват още по-добре организирано в бъдеще.“

Ясен Савов

Още за Ясен Савов:
Ясен Савов втори на Световната купа по парапланеризъм в Македония
BG Шампиони: Ясен Савов
Ясен Савов спечели втори старт за Световната купа по парапланеризъм в Бразилия
Ясен Савов представя парапланеризма в България пред Cross Country Magazie

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.