Високо в небето с Петър Лончар

0
 

Сподели

Shares

Петър Лончар е едно от най-известните имена в света на парапланеризма. Той е роден през 1986 г. в Сърбия. 28-годишният парапланерист има огромен брой полети и акробатични фигури зад гърба си.

Парапланеризъм с Петър Лонкар

Само за миналата година той успя да осъществи свои проекти в Пакистан (където бе с Весо), Хаваи, Австрия, Сърбия, Китай, Непал и, разбира се, България.

Парапланеризъм с Петър Лонкар

За нас, българите, Петър Лончар най-често се свързва със световния рекорд по акробатичен парапланеризъм, който постави заедно с Весо Овчаров през септември 2013. Серията превъртания, които двамата парапланеристи изпълниха, бяха над небето на Приморско по време на фестивала за екстремни спортове X-Point. Тогава сърбинът и Весо Овчаров се издигнаха на 4000 м и изпълниха 181 пъти най-опасната фигура във въздушната акробатика – инфинити тъмблинг в синхрон или „крило до крило“, с което станаха новите световни рекордьори по акропарапланеризъм (предишният рекорд е бил на двама швейцарци – 121 пъти).

Повече за рекорда на Петър Лончар и Весо Овчаров можете да прочетете тук.

снимка Red Bull Bird’s Eye
Петър Лонкар и Веселин Овчаров във въздуха.
Снимка: Red Bull Bird’s Eye

Петър Лончар започна 2014 г. с посещение в Колумбия, а след това в Турция, остров Мадейра и обиколка в Европа, показвайки ни невероятни гледки от птичи поглед.

Парапланеризъм с Петър Лонкар

Парапланеризъм с Петър Лонкар

Освен парапланеризъм, сред хобитата на Петър Лонкар са скайдайвингът, гмукането, бейс джъмпингът и заснемането на филми за екстремните му преживявания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.