Благотворителен крос по време на „Персенк Ултра”

0


Дата на събитието: 24.08.2014

Сподели

Shares

Персенк Ултра

Тази година в Родопите отново ще се проведе голямото предизвикателство за планински бегачи – ултрамаратон „Персенк Ултра”.

През септември миналата година участниците в родопския ултрамаротон изминаха 120 км, при 5200 метра положителна денивелация за 30 часа. Тази годината се очаква отново съетзанието да бъде тежко и изключително интересно, но новото е, че то ще включва и бягане с кауза.

Персенк Ултра

Организаторите на „Персенк Ултра” решиха да реализират една благородна идея – 2 км благотворително бягане в централна градска част на Асеновград. Сдружение „Български ултрамаратони” ще дарят набраните средства на Центъра за настаняване от семеен тип, където в момента живеят 11 деца (4 момичета и 7 момчета) на възраст от 11 до 21 години.

Благотворителният крос ще се проведе преди награждаването на 24 август. Стартът и финалът ще бъдат на площада в Асеновград, където ще се направи регистрация на участниците, ще бъдат раздадени стартови номера и ще се дадат разяснения по маршрута. На регистрационния пункт ще бъде поставена благотворителна кутия за дарения, средствата от която ще бъдат дадена на ЦНСТ-Асеновград.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.