Важна е следващата крачка: протези за катерачи Klippa

0
 

Сподели

Shares

Протезите за катерачи Klippa са създадени в името на постижимите въпреки всичко мечти. С тях хората, изгубили крайник, биха могли да направят своите първи крачки – в пряк и в метафоричен смисъл – към своята страст – катеренето.

Протезите за катерачи Klippa

Klippa дават надежда на много катерачи, преживели тежки инциденти, че може отново да се занимават с хобито си. Масовите протези са направени само за вървене, с по-новите модели би могло да се бяга, но е невъзможно с тях да се спортува активно. Идеята за уникалната конструкция на Klippa, която позволява скално катерене, е инспирирана от дивите кози, достигащи до невъзможни места. Затова и самите протези приличат много на крайниците на тези животни.

Протезите за катерачи Klippa

Макар че тези протези са все още концепция в развитие и ще е нужно време, за да бъдат достъпни, едно е сигурно – не е невъзможно хора, изгубили крайник, да продължават да се занимават с любимия си спорт. Нужни са две неща: подходяща протеза и много, много смелост. Пример за силата на човешкия дух е уникалният колоездач Хектор Пикард, който без ръце се занимава активно освен с колоездене, и с плуване и бягане. Както казва самият Пикард: „Няма извинение да не живееш активно“.

Повече за Хектор Пикард можете да научите от тук.

Протезите за катерачи Klippa

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.