Дизела и XCo Adventure Cup

0
 

Сподели

Shares

Disel

Регистрациите за тазгодишното издание на XCo Adventure Cup вече са отворени! Ако смятате, че имате каквото се изисква, за да се справите с тридневното изпитание – запишете се тук. Тази година състезанието е между 19 и 22 септември, Дизела няма да участва, което ще даде реален шанс и на другите участници, но пък трасето, подготвено от него, със сигурност ще ги изненада и предизвика да дадат всичко от себе си!

Disel3

Наши читатели питат, отегчи ли се вече да печелиш в XCo Adventure Cup? Затова ли тази година обяви, че няма да участваш?

Първата година на състезанието беше най-оспорваната битка, с втория отбор, които също бяха ориентировачи. Тогава състезанието беше еднодневно и, ако си беше запазило този формат, със съотборника ми Иван Сираков щяхме да срещнем затруднения и при следващите издания. Но оттогава състезанието става все по-дълго и по-дълго, а колкото по-дълго е, толкова по-лесно е за нас да спечелим. Отегчен не мога да кажа в никакъв случай, но ако конкуренцията беше една идея по-силна, щеше да ми е със сигурност по-интересно. Димитър Димитров – директорът на състезанието, настоя да не участваме в този си състав тази година и ми предложи да помогна при направата на трасето, а аз реших така да разнообразя и да видя друга гледна точка.

Кое е по-голямо предизвикателство за теб – да се състезаваш или да направиш трасе за маратон?

Правенето на трасе не е никак по-лесно, но със сигурност ще е по-малко изтощаващо, отколкото да го мина състезателно.

Можеш ли да ни разкриеш малко от идеите ти за трасето на XCo Adventure Cup за тази година?

Състезанието ще запази формата си, какъвто е бил досега. Ще се постараем да има дисциплините, които е включвало и преди. Новото нещо, което ще е интересно на участниците е, че ще има истинско ориентиране като етап от състезанието. Но държа да се знае, че тази идея не е моя, а на организатора Димитър. Това е всичко, което мога да издам засега.
Disel2

–––––-
Из историята на XCo Adventure Cup

XCo Adventure Cup се провежда ежегодно от 2010 г. досега и е единственото състезание от типа adventure race в България – формат, изключително популярен по света, подобно на Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra и т.н. През 2013 г. 7 от 29 стартирали отбора с българско и международно участие успяха да завършат надпреварата, която включваше бягане, колоездене по асфалт и планински терен, катерене и спускане, плуване, стрелба с лък и ориентиране в района на гр. Земен и околните планини (3 етапа с обща дължина 210 км). Победители станаха отбор Вариант 5 – Дизела и Иван Сираков, които изминаха трасето за 29:25 ч.
Кирил Николов - Дизела
+ Още от Кирил Николов-Дизела тук.

Пълното интервю с Дизела търсете в Летния брой на списанието, за да научите повече за предстоящият му проект Ком-Емине, бягането като начин на живот и кога – и дали? – ще му свърши горивото.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.