Стийв Пийт не се предава!

0
 

Сподели

Shares

Стийв Пийт, или Пийти, както го наричат всички, е безспорна легенда в планинското колоездене. Световен шампион за 2009 г. и трикратен победител в Световната купа (2002, 2004, 2006 г.) са сред най-значимите му постижения, но и останалите не са за пренебрегване.

Има повече златни медали в Световната купа от който и да било друг спускач – цели 17, девет пъти става шампион на Англия и два пъти – на Европа.

Една зашеметяваща кариера, проследена отблизо в биографичния филм, посветен на живота му „Won’t Back Down“, чиято премиера беше в началото на лчтото в София. На 17 юни пък Пийти отпразнува 40-тия си рожден ден, и по този повод се свързахме с него, за да научим повече какво се случва с него тези дни.

Стийв Пийт

Здравей Пийти, къде си в момента и какво правиш?
В Шефийлд съм, току-що приключих със състезанието Steel City DH, което беше страхотно. Преди това бях за няколко дни в Ленцерхайде, Швейцария и помагах в изграждането на трасето за Световната Купа.

Разкажи ни малко за времето преди да бъдеш спонсориран.
Преди да започнат да ме спонсорират ходих на много местни надпревари и се учих как да се състезавам. Това бяха страхотни времена, в които пътувах и се забавлявах с приятелите ми. Работех през седмицата, за да спестявам пари за части за колелото и за да мога да пътувам.

Кажи нещо за филма “Won’t Back Down”.
WBD не е филм само за кариерата ми в спускането. Той разказва историята на един велик спорт и включва много карачи.
Той е забавен, емоционален и страхотен за гледане!

Стийв Пийт

Какво е SPS Team? Как подбирате хората? Какво би посъветвал тези, които искат да са част от този отбор?
SPS в общи линии е проект, в който спускачи изпращат молба за приемане и ние решаваме кой да бъде включен. Отидете на www.stevepeatsyndicate.com и ще получите цялата информация. Сега сформираме и ендуро тийм.

Би дошъл да покараш на българските трасета?
Да, в подходящия момент!

Наздраве, Стийв!

Пълното интервю със Стийв Пийт може да прочетете в брой ЛЯТО 2014 на списанието. А за да не изпускате брой – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.