БЕГЛИКА (мани)фест

0


Дата на събитието: 21.08.2014

Сподели

Shares

Беглика

Пак очакваме БЕГЛИКА 2014, въпреки че нямаше издание 2013?
Замисълът на БЕГЛИКА фест се простира отвъд организация на творческо-музикален форум със зелена насоченост, който събира на едно място хора, радетели за хармоничен и природосъобразен начин на живот. Фестивалът е трибуна за формиране на идеологии, за съграждане на нова мрежа от ценности на принципа ЗАЕДНОСТ. Тези припознати ценности са
част от кръвоносната система на една общност, живееща в търсене на изразни инструменти за изява на необятния човешки дух и потенциал.
В духа на това, концепцията на фестивала имаше нужда от цялостно преосмисляне, пренареждане и нужда от узряване. Плодовете ще опитаме тази година.

И кое е новото на БЕГЛИКА 2014?
Форум, в който ще бъдат умело преплетени 3 основни линии – икономическа, образователна и културна. В тази част, заедно с мрежа от партньорски организации, се разработват и развиват дългосрочно инициативи в посочените области, които трайно да предизвикат вярванията и моделите и да допринесат за сътворяване на една нова адекватна и удовлетворяваща реалност.
Две нови сцени – музикалната и забавната част – се отварят за публиката. Генерираните до момента заявки вещаят
интересно и разнообразно съдържание, което да сблъска и дообогати беглишките ценности и да извади нови акценти.

Акцентите, които бихте споделили?
Както читателите на 360° знаят, БЕГЛИКА е емоция. Тази емоция се преживява. Тази година в продължение на цели 4 дни от 21 до 24 август.

Направи ни впечатление манифестът, който сте пуснали, да ни разкажете нещо за него?
Беглишката емоция е извлечена в екстракт, който сме облекли в думи и това е МАНИФЕСТЪТ – обединяващ документ, който да послужи като основа за разгръщане и сътворяване на алтернативи на съществуващата световна и/или локална система.

Как изглежда щастливият човек? Mожеш ли да наречеш себе си щастлив? Удовлетворен и вдъхновен ли си да развиваш потенциала си, да изследваш нови хоризонти, да променяш и създаваш сам света, в който живееш? Чувстваш ли се част от общност, в която отговорността към другия провокира твоята креативност, свобода и стремеж към лично развитие? Мислил ли си какъв би бил светът наоколо, ако… Няма нужда от повече въпроси, няма нужда от
допълнителни потвърждения, че светът, в който живеем, има спешна нужда от промяна! Промяната вече не е в процес на разработка! Обществото ни има животоспасяваща нужда от присаждане на нови модели, системи и организация. От вливане на вдъхновение и вяра в собствените му възможности, за да ги създаде. Всички знаем, че е въпрос на време обитаващата в момента “система”, всъщност “асистема”, да започне да се трансформира и постепенно да се заменя от множество по-свободни, по-естествени и „интуитивни” системи, които са ориентирани към същността на човека, към пълнокръвното развитие на неговия потенциал, а не задоволяваща единствено и само материалните му потребности. Беглика фест отново ще е сцена без кулиси за свободния дух, творческото инакомислие, погледът отвъд хоризонта, отстояването на искреността и истинността на всеки един от нас.
НИЕ СМЕ, защото вие сте!
Всички ние сме духът на Беглика – облак от граждански, творчески и визионерски потенциал, способен да роди нови вселени. И всеки от нас носи своите съзвездия в тази вселена. Нямаме обаче време! От думата “заедно” зависи
оцеляването ни.

Пълният текст на Беглишкия манифест може да намерите тук. Иначе Беглика 2014 е между 21 и 24 август, а повече относно програмата, билети, опции за настаняване и транспортиране – 2014.beglika.org.

Беглика 2014

За още повече интересни събития и идеи за активно лято, търсете новия летен брой на списанието. Ще го намерите в спортните магазини – XCoSports, СТЕНАТА, Алпи, Камуфлаж, Outsider, Stormshop, Extremе Sport, Магазин Scott, Red Rock, Diving BG, Ek!p!rovka, Placebo, Gooutdoor-bg, Катерачна стена БОНСИСТ, Катерачна стена НСА, Магазин 18+ (Пловдив) и много други, РЕП-ове, книжарници, всички обекти на ОМV, Lucoil, Eco и Shell, големите търговски центрове и разпространителската мрежа в цялата страна.А за да не изпускате брой – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.