Узана Поляна Фест 2014

0
 

Сподели

Shares
UZANA 2014
UZANA 2014

И тази година в разгара на лятото сред чистия планински въздух на природен парк Българка ще се осъществи Узана Поляна Фест 2014.

Кога: 18-20 юли 2014
Къде: поляните на Узана

За четвърта поредна година фестивалът носи посланията на отговорното отношение към природата и еко-иновациите чрез изкуство, образователни игри, приключения в природата и български биохрани. Програмата ще е наситена с приключения, предизвикателства, интересни гости и музика за малки и големи. И докато Джон Мълроу от Илинойския университет разпространява в презентационния център своето послание за силата на малките решения да бъдат реалната причина за голямата промяна в мисленето и поведението в съвременното ни консуматорско общество в детските работилници ще “растат отговорно малките земляни”.
Музикалната програма също не е за подценяване. Атрактивната вечерна програма ще включва групи като Мерудия, БОНБОГ – Тъпани и Гайди, Funkaround, VoxBox – SKILLER и Павел Терзийски и Венци Благоев Jazztet.

UZANA 2014
UZANA 2014

Тази година в рамките на фестивал всички участници ще могат да се порадват и на възможността за лятно кино. Сред прожекциите, които ще бъдат излъчени, ще попаднат заглавия като:
– GLOBAL WARNING или Глобална заплаха – документален филм на списание 8 (spisanie8.bg) за последиците от глобалното затопляне и от супертайфуна Хайян във Филипините с режисьори Ганета Сагова и Добрин Кашавелов
– 180° south (180south.com), в който режисьора Джеф Джонсън проследява легендарното пътешествие на Ивон Шуинар и Дъг Томпкинс към Патагония – филмът е предоставен със съдействието на любимите на екстремните спортисти магазини Стената (stenata.com).
– Два късометражни филма на природозащитната организация WWF (wwf.bg): за старите гори и за есетрите.
– Четири късометражни филма на тема „Преработка във фермата и директни продажби”, представящи опита на Италия и Швейцария от Българска фондация “Биоразнообразие” (bbf.biodiversity.bg), част от проекта “Да свържем опазването на природата и развитието на селските райони”.
И тази година входът за Узана Поляна Фест е безплатен и всеки е добре дошъл.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.