С крило и бъги по вятъра

0
 

Сподели

Shares

Кои са ентусиастите, предприели многодневни пътешествия из някои от най-негостоприемните места на Земята, като пустинята Гоби или Сахара, задвижвани само от силата на вятъра и трите колела на кайт бъги?

The Mad Way South

Кога: август 2009 г.
Кой: Джоф Уилсън, Гарт Фрийман, Крейг Хенсън, Стийв Гърни
Къде: пустинята Сахара
Дистанция: 2160 км
Продължителност: 26 дни
Повече на: www.madwaysouth.com

Двата отбора – единият от Австралия, другия от Нова Зеландия, успяват да поставят два световни рекорда по време на експедицията си – за това, че са първите, успели да прекосят пустинята Сахара само със силата на вятъра, и за най-дълго записано сухоземно пътуване с кайт бъги. Придружавани са от филмов екип, който заснема филм за приключението, излъчван от National Geographic.

Team Pittarak
Кога: май-юни 2009 г.
Кой: Сара МакНеър-Ландри, Ерик МакНеър-Ландри, Къртис Джоунс
Къде: пустинята Гоби, Монголия
Дистанция: 1100 км
Продължителност: 40 дни
Повече на: www.pittarak.com

Канадското трио се отправя към Монголия, където задвижвани само от вятъра, успяват да изминават между 30 и 60 км на ден, и поставят рекорд за най-дълго пътуване с кайт бъги без подкрепата на допълнителен екип. Експедицията е подробно описана и документирана в блога им.

Kite Buggy Adventure

Кога: 2011 г.
Кой: Хари и Чарли Тюлиер
Къде: крайбрежието на Бразилия
Дистанция: 1000 км
Продължителност: 1 месец
Повече на: www.kitebuggyadventure.com

Въпреки че нямат никакъв опит с кайтовете и не говорят грам португалски, двамата братя се оправят на едномесечно пътуване по бразилския бряг, без подкрепата на екип и успяват да завършат успешно приключението си, въпреки препятствията, които срещат по пътя си.

Ако и вие искате да опитате какво е да укротиш вятъра, докато навигираш триколка, на kitebg.com може да научите повече за моделите крила и бъгита, или да се консултирате с тях относно най-подходящия за вас избор.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.