Всички планински вело пътеки на едно място със Strava

1
 

Сподели

Shares

На едно място вече можете да намерите всяка една планинска пътека на планетата, използвана от велосипедисти и бегачи. Stravа, приложението, в което спортистите могат да следят изминатото разстояние и постиженията си, събра цялата информация и направи една карта на света, на която са нанесени всички вело-пътеки, достъпни на хората. Цялата информация е на един клик разстояние. Остава само да яхнете колелото.

mpora.com
Снимка: mpora.com

Stravа е общност от атлети от цял свят. С тяхна помощ можем да преживеем това, което те наричат социален фитнес. Това означава с помощта на мобилните комуникации и онлайн услугите, различни атлети да се свързват и състезават помежду си. Общността помага на хората да проследяват пътя, който са изминали чрез iPhone, Android, GPS устройства.

Всички планински вело пътеки на едно място
Снимка: flowmountainbike

Stravа анализира персоналните постижения на човек, помага му да прецени какво е направил, дава му нужната мотивация да предизвика себе си или някой друг. Платформата служи предимно за тичане и каране на колело.

Снимка: Strava Cycling
Снимка: Strava Cycling

Приложението има различни опции, които ти помагат да търсиш в системата пътища, да сравняваш резултатите си с тези на другите, да коментираш тяхното представяне. Анализирането на собствените постижения включва изминат път, скорост, време, изразходвана енергия.

Снимка: flowmountainbike
Снимка: flowmountainbike

Stravа има и още едно полезно допълнение – събраната информацията от базата с данни е нанесена на онлайн карта. По този начин на колоездачите от цял свят ще им е много по-лесно да намерят нова провокация за физическата си издръжливост или да задоволят любопитството да открият нови неизследвани  места. Просто трябва да си харесат локация на картата и да увеличат изображението. Картата е подробна и ясна. Могат да се открият не само планински пътеки, но и асфалтирани пътища.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Е чак пък да са първи … света е съществувал и преди смартфоните ;)
    http://www.gps-tour.info/en/index.html
    http://www.everytrail.com/
    Има поне още 2-3 големи сайта с ужасно много тракове.
    И в крайна сметка на картата има това, което са качили хората. Сещам се за няколко причини там да няма някои от най добрите планински маршрути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.