На ръба на морското дъно

0
 

Сподели

Shares

Гийом Нери е роден на 11 юли 1982 г. в Ница, Франция. Само на 32 години, той вече е световен шампион по свободно гмуркане спускайки се до 117 метра през 2011 г. в Каламата, Гърция. През 2013 той отново бие рекорда си и се спуска до 124 метра пак в Гърция за 3 минути и 20 секунди.

Redbull

Освен това, Нери се гмурка в най-дълбоката синя дупка в света – Дийп Блу Хол, заедно с приятелката си Жюли Готие в ролята на оператор. Той прави това без бутилки с въздух, използвайки само собствените си възможности за задържане на кислород. Световен шампион по апнеа, Нери заснема своите гмуркания, за да покаже на света скритата магия в този спорт.

Видеото от подводния бейсджъмп в Дийп Блу Хол можете да видите тук.

Redbull

Гмуркането привлича хората. Да се спуснеш на морското дъно на един дъх определено е акт за възхищение. А Нери сякаш прави това без никакво усилие. Кадрите от „NARCOSE”, късометражен филм за подводната наркоза, причиняваща халюцинации, или видеото в което се спуска в Дийп Блу Хол, разкриват красотата на морското дъно. А човекът – съвсем нищожна прашинка в океана – сякаш танцува с водата.

Повече за подводната наркоза на Гийом Нери тук.

Като дете Нери е искал да стане космонавт. С поглед винаги в небето, той е мечтаел за безбрежните небесни дълбини. Но съдбата го насочва към друго нещо – безкрайният океан. Той се запленява по морския свят, гледайки филм за легендата на гмуркането Umberto Pelizzari. Съвсем скоро французинът започва да се упражнява в задържане на дъха и гмуркане, за да стане един от най-добрите в света. Нери признава, че този спорт е много изискващ от физическа гледна точка, но той няма усещането за опасност. Той се бои от самия страх. Когато изгубиш спокойствието, което ти е нужно за да преминеш метрите морска вода, тогава идва предизвикателството, изкуството и очарователното нещо в този спорт, споделя той.

Redbull

За Нери гмуркането е освобождение. Той споделя, че най-омагьосващият момент е когато изгубиш чувството за гравитация и летиш с разперени ръце. В тези мигове той се чувства най-спокоен. Всичко наоколо става едно и той става част от това. Слива се с природата, емоциите си, света. Той е открил своята Нирвана.

Redbull

Както можем да видим в следващото видео, Нери не забравя, че в живота трябва и да се забавляваш. Подводна дискотека определено е добър начин да разпуснеш, след рекорд по спускане от 124 метра. Нека за малко да се присъединим към дансинга, потапяйки се в дълбините с Гийом Нери.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.