Гмуркане в дълбокото по Discovery Channel

0
 

Сподели

Shares

Гмуркане в дълбокото по Discovery Channel

Discovery Channel ни потапят в дълбоки австралийски води от 14 юли. Тогава е началото на поредицата „Войни за морски охлюви”.

Героите от „Войни за морски охлюви” се осмеляват да превъзмогнат предизвикателствата и опасностите в бурните води на Тихия океан. Какви качества са нужни, за да издържат по 8 часа на ден без да излизат на повърхността и какво рискуват, ще разберем на 14 юли от 20:00 ч. по Discovery Channel.

„Войни за морски охлюви”
14 юли 2014, от 20 ч.
Discovery Channel

Гмуркане в дълбокото по Discovery Channel

Премиерната поредица проследява екипи от водолази, които се гмуркат в опасните води на океана и рискуват живота си в името на печалбата, която носят морските охлюви. Всеки ден под водата е изпълнен с борба за оцеляване в лошите атмосферни условия сред хищниците и в непрекъсната надпревара с времето.

Гмуркане в дълбокото по Discovery Channel

Водолазите трябва да преодолеят всичко това, за да запазят улова невредим и да се приберат живи и здрави при семействата си. Разберете как гмуркачите проектират и изграждат клетки, които да ги предпазят от най-големия им враг – голямата бяла акула и се присъединете към морската полиция, за да видите ежедневната им борба с бракониерите от първо лице.

Гмуркане в дълбокото по Discovery Channel

Водите на Тихият океан, в близост до бреговете на Южна Австралия са дом на повече акули на квадратен километър, от където и да било другаде по света. Рискът от нападения на акули е съвсем реален и много от местните жители са се сблъсквали със загубата на близък човек. Най-рискованото време за водолазите е при спускането и връщането им обратно на лодката. Тогава опасността да ги нападне голяма бяла акула е наистина голям.

Другото голямо предизвикателство пред безстрашните мъже и жени са морските течения. Известно е, че силните вълнения на Тихия океан, които непрекъснато идват от Антарктика, привличат едни от най-ценните охлюви. Те живеят само на няколко метра от мястото, където вълните се разбиват в скалите. С какво още се сблъскват водолазите, ще разберем в интригуващите епизоди на поредицата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.