Keep on pushin’

0
 

Сподели

Shares

Отвън. Излизаш. На улицата. Внимаваш. Коли. Светофари. Сега накъде? Училище. Или работа. Задачи. Ежедневие. Наляво. Надясно. И винаги градът, и винаги бързането…

И тогава – скейтборд. За някои спасението от вихрушката на битовизма се крие в една дъска на четири колела. Просто скачаш на скейта си и – напред! – към необятното сиво, от което обаче вече не се страхуваш, защото ти имаш своя цвят. Оставяш следи от четири малки колелца и си личи, че си бил тук.

Скейт
Снимка: J. Grant Brittain

Скейтбордът не е просто средство за придвижване, а начин на живот. Да се качиш на него и да чуваш само вятъра в ушите си (или избрано любимо парче, няма значение) – това е модерната градска свобода. Затова си заслужава push-ването! Когато нямаш време за планина, а плажът е далече, когато не можеш да избягаш от работата и си затрупан от емоции, мисли, проблеми – ето я твоята свобода, дълга половин метър. Всяко бутане с крак те води по пътя – какво по-хубаво от това? И не е важно къде ще отидеш (няма да е много далече… три пресечки надолу), важното е начинът, по който ще стигнеш. Никога не се отказвай от онова заветно „Напред!“ – скейтбордът няма да ти го позволи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.