Кайтсърф на остров Лимнос с бога на ветровете и клуб ANEMOI

0
 

Сподели

Shares

Остров Лимнос в Гърция е място на контрастите. Там може да откриете богата местна култура, различни автентични вкусове и изключително живописна природа. Разглеждайки огромната крайбрежна ивица, може да срещнете както организирани плажове, така и безлюдни местенца край морето, на които да се насладите по един различен начин. За любителите на водни спортове важно условие е, че островът е ветровит, най-често духа вятър мелтем.

Кайт клуб ANEMOI, Лимнос

Кайт клуб ANEMOI е разположен в южната част на залива Керос, на въпросния ветровит остров Лимнос. ANEMOI, тематично, е кръстен на гръцкия бог на вятъра.

Кайт клуб ANEMOI, Лимнос

Клубът предлага курсове за начинаещи със сертифицирани IKO инструктори. Условията са идеални за встъпващите в този спорт – плитък и сигурен залив, където винаги сте наблизо до инструктора и с дъно под краката си. След всяко завършено ниво учениците получават IKO карта, която удостоверява напредъка им.

Предлагат се и SUP-ове (stand up paddle board), ако случайно се случи безветрен ден, както и кайт екипировка под наем, ако не си носите крилото или случайно ви се счупи дъската – оборудвани са с последните модели на RRD от 2013 г. Към тях може да се обърнете и относно настаняване на острова, и все още не е късно да се възползвате от специалните цени за месец юли.

Кайт клуб ANEMOI, Лимнос

Специални цени за записване за месец юли.

Ако вече сте решили да тръгвате към Лимнос, полезно ще е да хвърлите едно око на транспортната обстановка, а именно възможностите да стигнете до там с:

Въздушен транспорт: международното летище „Хефест“(LXS) е едно от най-големите в Егейско море. Провеждат се полети от Солун (35 мин.) и Атина (45 мин).

Воден транспорт: От Солун и Кавала можете да вземете ферибот до остров Лимнос. Цени и разписания може да проверите тук.

Ако имате нужда от настаняване на остров,а може да се обърнете и към клуб ANEMOI.

Кайт клуб ANEMOI можете да намерите, освен на остров Лимнос – Keros bay – wave spot, и на телефоните в Гърция: +306999239068 и България: +359888706300 или имейл: lutom70@yahoo.com. Повече за клуба можете да научите от сайта kitelimnos.com.

Още интересни предложения за активно лято ще намерите в новия брой на списание 360°.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.