Ерисейра – вълшебният сърф спот в Португалия

0
 

Сподели

Shares

Ерисейра е малко селище, разположено на брега на Северния Атлантически океан. Освен рибарско селище, Ерисейра е и едно от най-невероятните места за сърф в Португалия. За пръв път по-сериозно в Ерисейра сърфът се появява в средата на 70-те и оттогава до ден днешен играе ключова роля като един от основните спотове за райдване в Португалия.

Мачирски Спорт

Ерисейра е и родното място на единственият португалски сърфист в световният тур Тиаго Пиреш, както и на професионалната сърфистка Жоана Роша, дългогодишен райдър от тима на Billabong, която днес ръководи най-веселия сърф кемп „Chill in Ericeira“.

Мачирски Спорт

На 14 октомври 2011 г. Ерисейра официално получава статут на световен сърф резерват от международната организация „Save the Waves”. Там на разположение са повече от 8 км спираща дъха плажна ивица, съчетаваща неповторими гледки с невероятни и най-разнообразни брейкове, включително емблематичните спотове Рибейра ди Илас и Кохос.

Мачирски Спорт

В миналото територията на Ерисейра е била обитавана от етническата група на „Ягозите“. Именно целесъобразният начин на живот, напълно свързан с океана е различавал тази група от останалите обитатели по тези територии. По това време градчето е било посещавано често и от членове на кралското семейство, разни видни аристократи и други обществено известни фигури, които са избрали точно това място за собствените си вили и кътчета за отдих.

Мачирски Спорт

Столицата Лисабон е само 40 км на юг, което отваря безброй възможности за незабравими изживявания и на сушата. На 50 км северно е разположен и известният спот Supertubos. В близост до Ерисейра се намира и плажът Гуинчо, където можете да откриете едни от най-добрите условия за уиндсърф на световно ниво. Като най-западната точка на европейския континент – Кабо да Рока, Португалия е буквално бомбардирана от най-различни swell-ове.

Мачирски Спорт

Ако искате да усетите чара на Ерисейра, да откривате нови сърф спотове и тюркоазени плажове, можете да го направите с нашите приятели „Мачирски спорт“. Повече за приключенията и сърф тайните, които могат да споделят с вас, можете да научите от „Сърф за приятели в Португалия“.

Мачирски Спорт

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.