Сърф за приятели в Португалия

0
 

Сподели

Shares

Вятър, море, вълни, пясък, прогнози… някой спомена ли сърф?

За все още неразбиращите за какво става дума ще кажем, че сърфът е един от спортовете с най-дългата и богата история. Въпреки това, сърфингът като спорт, едва сега започва да набира масова популярност. Причините за това са много и със сигурност една от тях е, че вълни просто няма навсякъде, за разлика от футболни игрища, например.

Мачирски Спорт

Разбира се, съществуването на вълни е възможно на почти всеки бряг или воден басейн, било то езеро, море, океан или дори реки, но намирането на добра вълна за сърфиране може да се окаже истинско предизвикателство дори за най-запалените сърфисти.

Мачирски Спорт

За съжаление, вълните в Черно море са удоволствие, на което не можем да се наслаждаваме постоянно. Ако сравним меката на сърфа – Хавай с България, всеки би разбрал бързо защо това е така. Причините са много като част от тях са: географско положение, особеностите на родното море, релефа и още редица фактори, които вълнуват преди всичко сърфистката душа.

Мачирски Спорт

За щастие, не е задължително да отидете чак до Хавай, за да се научите да карате сърф. С удоволствие ви съобщаваме, че от тази година фирма Мачирски Спорт добави към дестинациите, които предлага, Португалия, която е известна с изобилието от качествени вълни и перфектните условия, които предлага за сърф.

Повече за Мачирски спорт можете да научите от тук.

С програмата „Сърф за приятели в Португалия“ можете да станете част от едно наистина уникално място, предлагащо едни от най-добрите условия за сърфиране както за начинаещи сърфисти, така и за вече посветените в магията на океана. Неслучайно е последната спирка от световният тур преди големият финал в Хавай и е дом на най-голямата вълна в света – Назаре. Вълни там може да намерите всеки ден, а лятото е идеалният сезон за начинаещи сърфисти и тези, които имат вече изградени умения, но все още в сметките им не влиза пускането по 32 метровите планини на Назаре. И ако все още се чудите кое е това толкова „тайнствено“ място, ще ви зарадваме – става дума за малкото рибарско селце Ерисейра.

Мачирски Спорт

Ерисейра е малко селище, разположено на брега на Северния Атлантически океан. Освен рибарско селище, Ерисейра е и едно от най-невероятните места за сърф в Португалия.

Мачирски Спорт

Ерисейра има официален статут на световен сърф резерват от международната организация „Save the Waves”. Там на разположение са повече от 8 км спираща дъха плажна ивица, съчетаваща неповторими гледки с невероятни и най-разнообразни брейкове.

Мачирски Спорт

В близост до Ерисейра се намира и плажът Гуинчо, където можете да откриете едни от най-добрите условия за уиндсърф на световно ниво.

И, за да се чувствате още по-комфортно в откриването на нови сърф спотове и тюркоазени плажове, на ваше разположение в Ерисейра ще бъде сърф маниакът Йордан Мачирски, който с удоволствие ще ви въведе в сърф тайните.

Aloha!

Мачирски Спорт

Повече за „Сърф за приятели в Португалия“, включително програма, график, цени и условия, можете да научите от сайта на Мачирски Спорт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.