Безплатни автобусни линии за колоездачи и пешеходци до Витоша

4


Дата на събитието: 28.09.2014

Сподели

Shares

Безплатни автобусни линии за колоездачи и пешеходци до Витоша

Добра новина за всички колоездачи и планинари! След скандала преди няколко месеца когато автобусни шофьори отказваха да качват велосипедисти по дестинациите към Витоша, ето че се случват и хубави неща.

Веригата супермаркети LIDL откри безплатни автобусни линии специално за колоездачи и пешеходци. Те ще се движат цяло лято, в периода между 5-ти юли и 28 септември 2014, и ще работят всяка събота и неделя, както и по време на официалните празници.

Автобусните линии на LIDL са две – една специално за колоездачи и една за пешеходци.

Така наречената „Зелена велолония ВелоВитоша“ е само за хора с колела и е по дестинацията Хладилника – Алеко. Слоганът й е „Ние те караме, ти се спускаш“. Началото й е от познатата спирка в кв. Хладилника, след това рейсовете спират на Бай Кръстьо, а последната им спирка е до хижа Алеко. Един автобус по Зелената велолония тръгва към Витоша в 8:20, а друг в 10:30 сутринта.

За туристите, които ще се отправят пеш към Витоша това лято, също е помислено. Тяхната автобусна линия също е безплатна, но маршрутът е друг. Рейсовете тръгват от стадион Васил Левски, имат междинна спирка на Дендрариума и крайна на Златните мостове. За разлика от колоездачните автобуси, тези за пешеходци се движат двупосочно, т.е. от тях можете да се възползвате и за да слезете от планината. В посока Златните мостове автобусите са два – в 8 и 9 сутринта, а в обратната посока, към В. Левски, в 16 и 17 ч.

Това не е първата подобна инициатива на LIDL. Веригата магазини организира безплатен превоз до Витоша за четвърта поредна година. По техни изчисления за трите години досега от безплатните автобуси са се възползвали над 25 000 човека.

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. Позволено ли е возенето на кучета с пешеходците?

  2. В целият градски транспорт, вкл БДЖ, метро и самолети е позволено да се возят домашни любимци. Това, че на някой не му се нрави и ще се опита да ви наговори куп глупости си е изцяло и само за негова сметка. Успех ви желая и прекрасни мигове с вашето куче на Витоша !

  3. Здравейте! Статията е относно „Зелена линия Витоша“ през 2014 година. През 2017 инициативата се случи за седми пореден път, което ни кара да мислим, че ще можем да се възползваме от автобусните линии отново и това лято, но все още нямаме информация кога точно ще стартират. Миналата година Зелената линия стартира на 1-ви юли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.