Най-доброто от Pamporovo Bike Cup 2014

0
 

Сподели

Shares

Чужденци завоюваха призовите места в Pamporovo Bike Cup 2014

Този уикенд във Велопарк Пампорово са проведе най-голямото международно състезание по планинско колоездене в дисциплини спускане и крос кънтри за годината – Pamporovo Bike Cup 2014.

Събитието беше от престижния клас 1 и беше включено в календара на Международния колоездачен съюз. В оспорваната надпревара се включиха близо 200 състезатели от страната и чужбина, които се бориха за призовите места в отделните категории.

Чужденци завоюваха призовите места в Pamporovo Bike Cup 2014

Съботният ден беше посветен на Олимпийската дисциплина крос кънтри, като финалите на състезанието бяха съпътствани с дъжд и градушка. Лошото време не успя да уплаши състезателите, но за сметка на това изключително ги затрудни и направи обиколките им по 4200 метровото трасе доста по-трудни и натоварващи.

Въпреки това, състезателите показаха завидни умения и издръжливост, като най-добро време за преминаване на техничното трасе успя да даде турчина Абдулкарид Келеции, който завърши първата си обиколка с време малко повече от 15 минути, но при следващите обиколки изгуби преднината си и успя финишира втори с разлика от 16 секунди. Първи стана румънецът Тудор Опреа, следван от сънародника си Логиган Лусиан на трето място.

В отворените категории най-добри резултати показаха Илко Илиев при ветераните, Анелия Карагьозян при дамите и Димитър Дамянов при юношите.

Всички победители получиха паричен и предметен награден фонд предоставен от Геторейд, магазини Драг зоун и магазин Камуфлаж.

Чужденци завоюваха призовите места в Pamporovo Bike Cup 2014

В неделния ден, когато се проведоха финалите при спускането, времето беше благосклонно към състезатели, организатори и публика и цял ден грееше слънце, което успя да поизсуши иначе мокрото и кално трасе.

Спускачите трябваше да се преборят с техничното трасе с дължина 1800 метра изпълнено с множество мокри корени, камъни и големи скокове, като го преминат за най-кратко време.

Най-добър резултат успя да постигне англичанинът Джордж Белк, който спря часовника на 2.21 минути и заслужено спечели първото място. На второ място с разлика 1.71 секунди от най-доброто време успя да се класира миналогодишният победител в състезанието Робърт Смит (Великобритания) следван от сънародника си Ник Геогеган. Най-добро време от българите в елитната категория успя да даде една от младите ни надежди – 17-годишния Мартин Бочуков, който успя да се класира на пето място.

Повече за Мартин Бочуков от отбора на RAM bikes можете да научите от тук.

В отворените категории състезанието също беше много оспорвано и интересно.
При мъжете най-бърз беше Христо Тодоров от отбора на TrueRiders / FourTwenty с време 2.32.74 минути, следван от гърка Йоанис Йоано само на 28 стотни след него, а трети остана Стиван Стефанов.

При юношите най-добро време даде румънецът Себастиян Грошу следван от Мартин Ненчев и Йоан Петков. В категорията на ветераните на почетната стълбичка се качиха Добри Добрев, Димитър Митрев и Антон Настев с завидна преднина пред всички чужденци в тази група.

Чужденци завоюваха призовите места в Pamporovo Bike Cup 2014

Първото място при жените завоюва Мануела Дренска с време 3.14.17 минути, следвана от Ани Томева и Йоанна Великова.

При участниците с твърди рамки (категория хардтейл) най-добре се представи Павел Георгиев, следван от Николай Мичев и Димитър Мънев.

Състезанието се организира от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово с подкрепата на Oбщина Смолян.

Чужденци завоюваха призовите места в Pamporovo Bike Cup 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.