Създателите на Stinky за чорапения тренд

0
 

Сподели

Shares

Прекарали много часове на скейт, колело, сноуборд, в града и в планината, Христо, Ива и Димо съзнават необходимостта от един пренебрегван акцент в облеклото. Така създават Stinky – чорапи, които разказват истории и показват отношение към живота.

STinKY

Защо решихте да правите чорапи?
Защото е интересно предизвикателство – да направиш щампа за тениска е лесно. Да направиш в този формат интересен продукт е вече съвсем различно, сблъскваш се с нови технически изисквания. Освен това чорапите по принцип не са акцент в облеклото. И е страхотно, когато видиш, че си успял да извоюваш нова статут на принципно пренебрегван елемент. Освен дизайна на продукта, опаковката ви също е интересна. Опитали сме се да има емоционалния момент на отварянето на подарък, а за да не бъде опаковката просто това, в което си сложил продукта, направихме илюстрациите. Така опаковките разказват историята. Например опаковката на Earth показва отмъщението на природата към нас хората, които цапаме – едно птиче се изаква върху простира. За Neon и останалите от тази година отидохме още по-далеч – там си е вече като мини комикс и сам можеш да навържеш историйка. Рисунките са правени от различни илюстратори, като последните са правени от Слав Витанов – скейтър от Варна, който живее в малко градче в Германия. Вдъхновяващо е да се срещнеш с такъв интересен човек като него. Той е едновременно скейтър и архитект, и илюстратор с изключително специфичен стил. Има страхотен усет към детайла и винаги измисля нещо интересно, което да скрие из илюстрациите.

STinKY

Какво ви вдъхновява?
Вдъхновяват ни хората, какво имат нужда да носят, а не са намирали досега. Опитваме да не следваме сляпо някакъв тренд, а да намерим свой собствен стил.

STinKY

Кого искахте да провокирате?
Най-вече себе си. Да видим дали можем да произведем това, което сме искали да носим, но не сме намирали на пазара. Дали ще има успех или не – това няма значение. Важното е, че ще научиш много нови неща, че ще се срещнеш по пътя с различни хора.

Stinky посрещат лятото с чисто нова колекция и свеж нов сайт:

Райдърите по реда на появяването им:
Mark Goodall
Jake Schaible
Yavor Ski
Mike Gray

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.