Цветове, музика, танци, фрийрън на първия Фестивал на цветовете

0
 

Сподели

Shares

Фестивал на цветовете

На 21 юни, най-дългият ден в годината, София за пръв път ще стане част от цветната индийска традиция Холи благодарение на Фестивала на цветовете. Празненството ще започне от 13:30 ч. на стадион „Академик“. Организаторите обещаха фестивален ден с емоции от цветове, музика и танци за всички, които ще го посетят.

На музикалната сцена на фестивала ще се качат Indivision, DJ SASH!, The Offenders, Ketaloco, поп изпълнителките Веси Бонева, Михаел Филева и Дивна, които ще задават музикалния ритъм по време на целия фестивален ден.
Във фън зоната на фестивала артисти от различни сфери ще представят своето изкуство. Ще има изненади за феновете на татуировките, стрийт пейтинга и оргигамите.

Фестивал на цветовете

Веломаниаците ще могат да получат съвети на място от работлницата на DRAG, а феновете на фрийръна ще видят на живо изпълненията на Freerun Bulgaria. Огненото шоу на българския театър на огъня и сенките, покорил Glastonbury Fest – Fireter ще придаде магичски нотка в атмосферата на фестивала.

Интервю: Mr Danolite за шареното празненство Фестивал на цветовете

За посетителите са подготвени разнообразни работилници и ателиета, които ще им представят характерни за индийската култура танци, традиции и духовни практики. Магията на индийския танц ще бъде представена в работилница от едни от най-популярните имена в България – Капка Кумар и Тереза Георгиева. Те ще покажат как чрез индийските танци човек може да се освободи от стреса и да се зареди с положителна енергия и любов. Специално време ще бъде отделено и на индийската култура и рисуването с къна, представени от Стела Христова – Сачи, която се занимава с изследвания в областта на индийската култура, себепознание и йога. Предвиден е и кът за всички, които искат от близо да се запознаят с техники за медиатция и сахаджа йога. Почитателите на индийската кухня ще могат да опитат на място любими традиционни индийски ястия, приготвени от индийския готвач Пракаш Мишра.

Фестивал на цветовете

Билети за фестивал на цветовете се продават и в деня на събитието на каса в зала Фестивална.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.