2000 човека на Обиколката на Витоша

0
 

Сподели

Shares

Обиколката на Витоша 2014

2000 човека са се регистрирали за 100 километровия скороходен и колоездачен маратон около Витоша, това съобщиха за 360 организаторите на състезанието.

1500 са колоездачите, 500 – бягащите, а 50 човека са се регистрирали да участват и в двете дисциплини. Тази година за пръв е възможно участието и в двата маратона. За целта ще има два старта. Колоездачите тръгват в 6 сутринта на 14 юни, а пешеходците в полунощ на същия ден.

Сред многобройните участници тази година има представители на 22 нации, между които, известните с постиженията си в бягането на дълги разстояния, етиопци, участници от Мароко, Русия, Турция и много европейски държави.

Обиколката на Витоша

Друга новост е, че тази година трасето за пръв път е точно 100 километра. Трасето е маркирано с оранжеви табели и червено-бели ленти. Маршрутът не съвпада на места с туристическа маркировка. Навсякъде където той е различен от миналогодишния, ще има съдия който ще насочва участниците.

Ако не сте сред записалите се за Обиколката на Витоша, но искате да следите какво се случва, ще можете да го правите в реално време от компютъра си. Благодарение на двете камери, разположени на старта при Резиденция Бояна и в село Чуйпетльово, ще се излъчва лайв стрийминг от маратона. Можете да го следите на: http://www.cdn.bg/vitosha100/.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.