Новият магазин Scott от първа ръка

0
 

Сподели

Shares

Тази пролет в София отвори врати вторият магазин за велосипеди, аксесоари и всякакви джаджи на Scott. Той се намира близо до Южния парк, на ул. Козяк 14 (до Американското посолство).

HMS_6411_low

HMS_6373_low

От 360 чухме за него още при откриването, но за да разберем от първа ръка за какво става въпрос, се разходихме до Лозенец, разгледахме магазина, пробвахме някои от по-странните превозни средства в него и си поговорихме с хората вътре.

HMS_6466_low

Оказа се, че освен велосипедите и аксесоари с марка Scott, в магазина има още много и разнообразни продукти. Друго, което ни направи много приятно впечатление, беше дизайнът на магазина. Всички мебели, стелажи, цялото обзавеждане е оригинално, брандирано от Scott. Магазинът е светъл, просторен и приветлив, с непринудена атмосфера.

HMS_6454_low

В него са се побрали всевъзможни творения на две и повече гуми за всякакви възрасти и мании. Ще намерите продуктите на SCOTT, дрехи и аксесоари от FOX head , каските MET и Bluegrass, козметика и аксесоари за поддръжка на колела MUC-OFF, картовете с педали на 4 гуми Berg, частите за колела FUNN, Wellgo, X-Pedo, Syncros, детските забавления от Wishbone, камерите GoPro.

HMS_6439_low

Повече за MUC-OFF можете да научите от: „Козметика за колело MUC-OFF“

HMS_6415_low

Повечето продукти, и особено велосипедите Scott, в магазина са съвсем нови – колекция 2014, както и по-стари, но култови модели от 2013 г. На две гуми под марката Scott ще намерите колела за всичко – внушителни машини за DH и cross-country, стилни и практични шосейни и градски (сити) велосипеди, има дори култови Fix-it и BMX модели. Интересно сред новите модели е, че се забелязва тенденцията към 27.5 и 29-цоловите капли, които правят колелото по-ефективно без да затрудняват маневреността му.

Scott

Освен моделите за планинско колоездене, впечатление правят градските и шосейни велосипеди. Градските са замислени изключително удобни, имат вградено заключване на задната гума и фар с динамо, което също е вградено, но в предната гума и то по много хитър и безшумен начин – перпето мобиле! Шосейките пък са изключително стилни и леки, с минималистичен дизайн за порене на въздуха.

Fix-it
Fix-it

В магазина, освен многото колела, има и най-различни аксесоари и части за тях, включително иновативните гелови протекции, които реагират спрямо силата на удара. Можете да проверите как действат с мострата с гел на касата.

HMS_6531_low

Сред качествените протекции са и каските Bluegrass и MET за ендуро и фрийрайд. В магазина се намира и най-голямата в България колекция на Oakley за лято и зима. Разбира се, има голям избор и на дрехи Scott и обувки за колоездене.

Scott

Друго нещо, което прави впечатление в магазина е, че веднага събужда детски желания за дивотии. Вътре е пълно с всякакви тротитентки – от такива за прохождащи деца до варианти за непораснали възрастни, дори за „про”-та, които правят трикове на рампа. Тротинетките са подредени по големина и съответно – възраст. Дждажа на 4 гуми, която се намира в различни размери за различни възрасти са кратовете с педали. Изгледат като ATV-та, задвижвани с човешка сила. Освен че малките са много подходящи за децата, големите могат да доведат до много забавления по паркове и поляни.

Scott

За децата има и изключително интересни, мултифункционални творения, направени от рециклирани материали. Трудно е да им се даде име, защото с едно бързо разглобяване се преобразяват от дървено колелце без педали в проходилка или колело на три гуми. Така с едно от тези неща с марка Wishbone се отчитате за години напред, само ще трябва да правите бързи модификации с разглобяване и сглобяване.

HMS_6522_low

В детството връщат и мултифункционалните колички, които наподобяват познатите лагерници от времето на онова време. Тези в магазина на Scott обаче са рециклирани и лесно се преобразяват, за да са подходящи за различни възрасти. За всички тези детски дивотии има и съответните протекции, аксесоари и дрешки.

Scott

Освен че е магазин, мястото работи и като сервиз. Там можете да поддържате вашия Scott велосипед, но не само. Сервизът може да се ползва от всеки, няма значение каква марка е колелото и от къде е купено. Момчетата на Scott са достатъчно опитни, за да ремонтират различни велосипеди, а близостта на магазина до Южния парк го прави още по-удобно място за поддръжка и поправяне.

Scott

Новият магазин на Scott работи от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя. Адресът му е ул. Козяк 14, София.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.