BeerRelation със зона за забавления в парка

0
 

Сподели

Shares

BeerRelation

Ако някой още не е разбрал, бързо да се информира – между 12 и 15 юни в Южния парк в София ще има бира, слаклайн, колела, музика, хамаци, списания 360°. Събитието се казва BeerRelation и, за да бъде още по-хубаво, е с вход свободен… изходът ще си зависи от вас самите и количеството изпити бири.

Хамаците в Южния парк и хората, крачещи по слаклайните, ще се поклащат в ритъма на Popa Sapka, Cut Ribbons, Orthodox Celts, The Smugglers Collective, диджеите Досю Амуджев, Димитър Иванов “DJimmy”, Kalyas, Zimone и много други, все свежи звуци.

Под една от шатрите на фестивала ще намерите и 360° – стари, но златни, и нови броеве на списанието и всякакви други материали от нас.

BeerRelation

Фестивал BeerRelation 2014
12-15 юни 2014, от 12 до 22 ч.
Южен парк, София – откъм бул. „Гоце Делчев”, на широката поляна
Вход свободен!

Такова свежо събитие с паркова атмосфера няма как да мине без подобаващи игри. Ако се чудите кое да хванете по-напред тръгвайки към парка – хамака, колелото, федербала или слаклайна, вижте какво са предвидили за зоната за забавления организаторите:

BeerRelation

Ще има байктраял демонстрации от клуб BTSF София.
Байктраял е дисциплина в колоезденето, имаща за цел преодоляването на различни препятствия в градска или естествена среда. Преминаването на тези препятствия става със различни движения, включващи разнообразни скокове с колелото. Именно заради това е изключително важна техническата и физическата подготовка на колоездача. Самите препятствията могат да бъдат с различен размер и форма, а за тренировки се изграждат изкуствени трасета, които включват най-вече предмети като палети, макари, варели, гуми, тръби и т.н. Основен принцип и идея в този спорт е да се стъпва възможно най-малко с крака върху препятствията като това е и основно правило по време на състезание – участниците получават наказателни точки за всяко стъпване.
На фестивала момчетата от клуб BTSF ще бъдат разположени на около 10 кв.м.

Повече за BeerRelation можете да научите от тук.

Beer Pong турнир също ще бъде водещ във фън зоната на фестивала. Той ще бъде организиран от Кафе-Бар Ремонта София.
Beer Pong е игра, от типа „Игри с алкохол“ (Drinking games), водеща началото си от САЩ. Играе се на маса с определени размери, на която има разположени в триъгълник 6, 10 или повече чаши с бира пред всеки от отборите. Те се състоят от 2-ма или 4-ма играчи, като целта е да уцелите чашата на противниковия отбор с Пинг-Понг топче. Като го направите, съперника/ците са длъжни да изпият съдържанието й. Губи този отбор, който остане без чаши. Освен основните правила, играещите Beer Pong по света, споделят още хиляди други, която всяка компания може да добави преди началото на играта (или да измисли свои) с цел, тя да стане по интересна.

BeerRelation

Слаклайн
На развелкателния фестивал BeerRelation са поканени и специалисти по слаклайн, които да представят този спорт. Видът слаклайн, демонстриран на събитието ще бъде Триклайн.
Класическото ходене по въже е познато на човечествето от хиляди години. За създатели на съвременния слаклайн се считат скалните катерачи от Калифорния Адам Гросовски и Джеф Елингтън. В началото на 80-те години на XX век двамата започнали да се опитват да ходят по свободно пуснати вериги и кабели.
През 1983 г. Гросовски и Елингтън опънали 17-метров кабел над скалния стълб Lost Arrow Spire (долината Йосемити, Калифорния) на височина 880 метра. Нито един от двамата планинари не успял да премине. На следващата година Скот Балкъм и Дарин Картър повторили изпълнението, но този път използвали въже вместо кабел. През 1985 г. Скот Балкъм успял да премине разстоянието. Години по-късно, през 1993 г., Дарин Картър станал вторият човек с успешен опит. През 2007 г. Либи Соутър се превърнала в първата жена, която го направила.

Видове слаклайн:

Триклайн
Триклайнът е най-разпространеният вид слаклайн, защото може да бъде проведен абсолютно навсякъде. Въжето се опъва много ниско над земята. Новостта на спорта позволява пълна импровизация и често се раждат нови трикове. Известни трикове до момента са: лунна походка, игра на фризби с някой на твърда земя, вървене наобратно, индийски седеж и т.н. По-напредналите изпълнители се справят и с предни и задни салта, лицеви опори на една ръка и един крак и други.

Аквалайн
Аквалайнът е слаклайн над вода. Практикува се от по-малко опитните слаклайнъри – над езера, басейни, реки. По-опитните го правят и между движещи се лодки.

Хайлайн
Хайлайнът е слаклайн на голяма височина и се счита за висшия пилотаж в спорта. За собствена сигурност слаклайнърите носят подсигурителни въжета, но има и такива, които се справят без допълнително оборудване.

Йога слаклайн
Този стил пренася позите от йога върху въжето. Смята се за особено зрелищен и сложен за изпълнение.

Свободен стил/Родео
При свободния стил, познат още като родео, въжето е доста отпуснато и целта на изпълнителя е да балансира, седейки статично или движейки се.

Градски слаклайн
Градският слаклайн обединява всички останали видове. Практикува се в паркове или по улиците на града.

BeerRelation

На летния арт фестивал BeerRelation, освен игрите, и пивото ще бъде на почит. Красиви шатри ще подслонят представители на различни нации, посолства и световни производители, отличаващи се с опита и уменията си в пивопроизводството. Те ще запознаят присъстващите с дългогодишните традиции на техните марки и кратка история на бирата, ще предложат питателна храна и разнообразен бирен асортимент, отговарящи на най-претенциозния вкус.

360° е медиен партньор на BeerRelation и ще ви информира за новините около фестивала и особено за спортната част – зоната за забавления.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.