Кори Ричърдс: Трибют на дискомфорта

0
 

Сподели

Shares

Кори Ричърдс е фотограф на National Geographic и един от най-утвърдените фотографи в света, страстен алпинист и приключенец. Неговите изображения се появяват често на страниците на в. „Ню Йорк Таймс“, а филмовото му творчество печели награди на почти всеки голям фестивал за приключенски филми, включително голямата награда на планинския филмов фестивал „Банф“. Животът му минава през интересни обрати – далеч от онова, което наричаме „стандартно“.

Кори Ричърдс

Той започва да се катери едва на 5-годишна възраст, напуска училище на 14, а на 29 става първият американец изкачил 8-хилядник през зимата. Може би затова преживяванията, които Кори улавя с обектива си, са толкова силни, наситени със стремеж и страст.

Кори Ричърдс

Голяма част от работата на фотографа е свързана с експедиции из някои от най-суровите кътчета на Земята. В момента Кори Ричърдс е един от водещите приключенски и експедиционни фотографи в света. Сред любимите места на американеца са Непал и Пакистан.

Освен с фотография, Кори доста успешно се занимава и с кино. Неговите филми са му донесли редица престижни международни награди като:

2012: Голямата награда на Trento Film Festival
2011: Голямата награда на Banff Film Festival
2011: Награда Charlie Fowler, Telluride Film Festival
2011: Голямата награда на Five Point Film Festival
2011: Голямата награда на Adventure Film Festival

През 2012 Кори взе и голямата награда на National Geographic за предизвикателство на годината.

Душата на приключението, дивата, сурова природа, страстта и адреналина, които Кори Ричърдс представя, могат да бъдат усетени много силно във видеото му „A Tribute to Discomfort“ – Трибют на дискомфорта.

Кори Ричърдс

Експедициите са една прекрасна възможност да се лишиш от всички глупости край себе си… да видиш истинските лица на хората и това как те реагират в борбата, външна и вътрешна… и така да разкажеш една невероятна, но истинска история. – Кори Ричърдс

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.