Тийзър на катерачното турне Petzl rocktrip 2014

0
 

Сподели

Shares

40 дни на път, 5 държави, над 2000 км, 10 базови лагера, над 30 катерачни обекта! Това накратко е катерачното турне Petzl rocktrip 2014. А малко по-надълго историята е разказана в новия тийзър. Съвсем надълго пък ще можем да я видим, и дори да се включим в нея, през септември когато Petzl rocktrip гостува на най-големия катерачен обект в България – Вратцата край Враца.

Petzl rocktrip 2014
Petzl rocktrip 2014 идва във Враца

Очаква се за голямото събитие да пристигнат между 300 и 1000 алпинисти от целия свят, като сред тях ще има и световно известни катерачи.

Petzl rocktrip 2014

Освен във Враца, т.нар. „базови лагери“ на Petzl rocktrip 2014 в България ще има и в Карлуково и Рила. Други спирки, част от турнето, ще има и в Румъния, Македония, Гърция и Турция. Повече за Petzl rocktrip 2014 ще можете да научите от брой Лято 2014 на списание 360°, който предстои да излезе в началото на юли.

Отвесните скали на Вратцата са най-високите на Балканския полуостров – над 400 метра. Делят се на Централна стена, Източен и Згориградски масив. По тях са трасирани стотици алпийски маршрута с различна категория на трудност, някои от които са емблематични за българския алпинизъм – Огледалата, Втори конгрес, Винкела, Кучешки зъб и др.

Повече за възможностите за катерене в района на Вратцата можете да научите от гидовника, който се появи през март 2014 след дълги години труд. Книгата е богато илюстрирана и обхваща всички алпийски и спортни катерачни сектори с над 500 маршрута. Повече за гидовника можете да научите от тук.

Petzl rocktrip 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.