Филмът „XCo Adventure Cup 2013“ онлайн

0
 

Сподели

Shares

30-минутният български документален филм, както става ясно от заглавието, е за екстремното планинско предизвикателство XCO ADVENTURE CUP.

XCO ADVENTURE CUP

Четвъртото издание на състезанието се проведе през септември 2013. Надпреварата беше толкова тежка, че само 7 от стартиралите 39 отбора финишираха. Те изминаха общо 210 км, които включваха трекинг, бягане, колоездене по пресечен терен, скално катерене, ориентиране, плуване и стрелба с лък.

XCO ADVENTURE CUP

Филмът разказва за екстремното приключение, в което в продължение на 3 дни и 2 нощи отбори, съставени от по двама души, се бореха с тежки изпитания тичайки, плувайки, ориентирайки се, карайки колела, дори стреляйки с лъкове.

От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха 256 км по поречието на Русенски Лом и региона на Русе за чисто време 22 часа и 49 минути. За изминалите три години над 100 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.

Повече за XCo Adventure Cup 2013 можете да научите от първа ръка от отбор Чофнатите и разказът им, написан специално за 360° и публикуван тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.