Mr Danolite за шареното празненство Фестивал на цветовете

0
 

Сподели

Shares

Фестивалът на цветовете е вдъхновен от индийската традиция Холи, и набира популярност по целия свят. Повече за цветното празненство за 360° разказва Mr Danolite за – основен организатор и един от артистите, които ще можем да видим на фестивала.

Фестивал на цветовете

Фестивал на цветовете

Кажете малко повече за идеята на фестивала? Неговите корени са в Индия, а скоро ще бъде и в България.
Да, Фестивалът на цветовете или „Холи” е древна индийска традиция и събитие, чрез което индийците празнуват настъпването на пролетта. Всяка година към края на март хората в Индия се обединяват в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, излизат по улиците, за да танцуват и празнуват заедно, като разпръсват навсякъде по себе и около по себе си цветен прах, наречен „гулал”. Това е фестивал на щастието, чиято заразителна енергия бързо преминава границите на Индия и се разпространява по целия свят. Последните години популярността на Фестивал на цветовете достига не само Европа, но и Северна и Южна Америка, Африка и Австралия, а тази година в страни като Германия и Франция се организират цели турнета на цветния фестива. На 21 юни Фестивал на цветовете ще пристигне за първи път и в България, специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София. Фестивала на цветовете е събитие, което се стреми да обедини хората и премахне различията между тях, затова е подборът от артисти, бих казал, е доста разнообразен и не е подчинен на определен музикален стил. Бихме искали на събитието да има за всеки по нещо, затова и гостите, които сме поканили, не попадат в една категория… доста са цветни. Част от изпълнителите на събитието ще са английската дъбстеп легенда Rusko, един от любимците на българската аудитория DJ SASH!, The Offenders, Don Cabron, Casper – гости от тазгодишното издание на един от най-големите фестивали за електронна музика в света – Tomorrowland, българският театър на огъня и сенките, покорил Glastonbury Fest – Fireter, три от най-популярните и актуални имена на българската поп сцена – Дивна, Михаела Филева и Веси Бонева, както и редица други български и чужди гости.

Фестивал на цветовете

Цветно ли ви е толкова в живота?
В живота ни не винаги е толкова цветно, но пък се стремим към все по-цветен свят със събитията, които организираме.

Защо избрахте точно 21-ви юни?
Както всички знаем, в България март е доста непредвидим месец, през който вероятността на първия пролетен ден да бъдеш затрупан от сняг, вместо залят от слънчеви лъчи, е доста голяма. Затова се спряхме на първия ден на лятото – най-дългият ден в годината, който да посрещнем заедно, заредени с много енергия, цвят и музика.

Фестивал на цветовете

С какво можете да предизвикате нашите читатели?
С възможността да станат част от най-цветното събитие в света, което да изпъстри не само телата и дрехите, но и настроението им.

Кое според вас ще е най-интересно за читателите ни на фестивала?
Цветовете, разбира се! Усещането на пълно безгрижие затова как точно изглеждаш, защото всички ще сме там, омацани до уши в цветове – всички ще сме сами по себе си различни, но и еднакви.

Що се отнася до програмата, вероятно възможността да видят за първи път на живо Rusko в България, който е един от водещите съвременни продуценти и артисти на световната дъбстеп сцена, наред със Skrillex, Caspa, Zedd, Scream и др.

Интересни ще са и съпътстващите активности на фестивала. В специално обособена инди и арт зона посетителите ще могат да вземат участие в различни активности и състезания. Атрактивният уличен артист Йовица Миленов се включва в програмата на фестивала със своя спрей пейнтинг, както и едни от най-добрите хореографи на индийски танци у нас, Капка Кумар, Тереза Георгиева и Мина Паталенска. Още от магията на Индия, а именно древното изкуство за декориране на тялото с къна – Мехенди, ще бъде пренесена на територията на фестивала от Стела Христова и Капка Кумар. За всички желаещи да отнесат със себе си нещо за спомен, ще могат да го направят на щандовете за дрехи и аксесоари – Incredible India и BazArt.

Фестивал на цветовете

Разкажете ни за тези цветни бои? Не сме виждали такива досега.
Тъй наречените цветни прахове „гулал” предствляват изключително фина цветна субстанция, която в миналото е получавана от ествествени природни багрила – цветове от билки и растения. След популяризацията на фестивала и световните мащаби, които достига обаче, търсенето на „холи” цветовете непрекъснато нараства и понастоящем те се получават най-често чрез смесване на талк с различни пигменти. Цветовете са напълно безвредни и не дразнят кожата, имат доста приятен и лек аромат.

Фестивал на цветовете

Как ще ги използвате по време на фестивала?
По време на фестивала ще се замеряме, ще ги разпръскваме навсякъде около себе си, буквално ще създадем взрив от цветове, с помощта на всички присъстващи, разбира се. Както споменах, цветовете са безвредни, но препоръчваме да избягвате директен контакт с очи (особено, ако носите лещи), както и директно вдишване на праховете.

По колко боя ще получи всеки на фестивала? Ако не му е достатъчна, ще има ли възможност за още?
Броят на цветните торбички, който всеки ще получи, зависи от закупената категория билет.

Промо пакетите на цена 105 лв. включват 3 билета с общо 3 броя торбички с цветен прах (така цената на един билет е 35 лв.).

Редовните категории билети са 43 лв. (включващ една торбичка с цветен прах), 53 лв. (включващ пет торбички с цветен прах) и 63 лв. (включващ 9 торбички с цветен прах).

Торбичките с цветен прах към всяка категория билети ще се получават на самия фестивал, в деня на събитието, като на място посетителите ще могат да закупуват и допълнително количество цветове: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички – 10 лв., а 9 торбички – 20 лв.

Смятате ли да превърнете Фестивала на цветовете в традиция и в България?
Силно се нядяваме! До края на годината очаквайте изненади от нас, които ще отговорят на този въпрос!

Фестивал на цветовете

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.