Градската даунхил надпревара в Габрово

0
 

Сподели

Shares

Този уикенд в Габрово се проведе зрелищна градска байк надпревара. Близо 130 състезателя от цялата страна взеха участие в атрактивното състезание Gabrovo Challenge City DH.

Gabrovo Challenge City DH

Състезанието се проведе на 18-ти май, като беше част от официалната програма на традиционния карнавал в Габрово.

Подобно събитие се организира за трети пореден път на територията на града, като тази година организаторите бяха направили много подобрения по състезателното трасе, което беше изключително интересно и изпълнено с множество стълби, виражи, скокове и разнообразни дървени конструкции.

Gabrovo Challenge City DH

Зрелищната надпревара събра хиляди зрители покрай трасето, които с интерес наблюдаваха нетрадиционното състезание.

Участниците бяха разделени в няколко отделни категории, като най-оспорвана беше категорията на мъжете, където Националния шампион по спускане на България Росен Ковачев успя да завоюва първото място на стълбичката само с 13 стотни разлика от претендента си от Севлиево Стивиан Гатев. Третото място в категорията на мъжете зае една от младите надежди на Българското колоездене Мартин Бочуков.

Gabrovo Challenge City DH

Голяма беше конкуренцията и при юношите, където първото място успя да спечели едва 14 годишния състезател от Габрово Микаел Памукчиев, като времето което успя да даде се нареждаше в топ 10 в категорията на мъжете. След него на стълбичката се качиха Мартин Ненчев от Плевен и Денислав Ангелов от Велико Търново.

При участниците с твърди рамки без окачване, най-добри резултати показа габровеца Георги Ралевки, следван от Николай Мирчев и съотборника си Павел Георгиев.

Gabrovo Challenge City DH

В екстремното състезанието се включиха и няколко смели жени, сред които най-добре се представи Ани Томева от отбора на Свободно измерение Златица, следвана от русенката Йоана Великова и Полина Петрова от отбора на Гравити.

Gabrovo Challenge City DH

Всички победители в отделните категории получиха паричен награден фонд предоставен от спонсорите на събитието Рокстар енърджи дринк.

Видео от трасето, заснето от Боби Крумов:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.